Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt udruge slijepih “Vidjeti tuđim očima”

Uz videćeg pratitelja sve je puno lakše

Foto: pozega.hr
Videći pratitelj na raspolaganju je skupini od 16 odraslih slijepih osoba u dobi od 18 do 65 godina i to kao pratnja i pomoć u obavljanju različitih aktivnosti, ovisno o potrebama korisnika, objasnio je predsjednik Udruge Josip Banović

U Požegi je održana završna konferencija projekta “Vidjeti tuđim očima” čiji je nositelj Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Projekt vrijedan 497,6 tisuća kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru otvorenog poziva “Razvoj usluge osobne asistencije za odrasle osobe s invaliditetom”. Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života slijepim osobama putem videćeg pratitelja.

Sportski uspjeh Projekt za uključenje djece i mladih u zajednicu

– Videći pratitelj na raspolaganju je skupini od 16 odraslih slijepih osoba u dobi od 18 do 65 godina i to kao pratnja i pomoć u obavljanju različitih aktivnosti, ovisno o potrebama korisnika – objasnio je predsjednik Udruge Josip Banović.

Projektom se želi i informirati i senzibilizirati javnost o važnosti pomaganja osobama s ovom vrstom invaliditeta.

Apsolutna dominacija Mladi požeški glazbenici pomeli konkurenciju i osvojili tri Grand Prixa na festivalu u Subotici

– Čestitam vam na ovom projektu koji jasno svjedoči da su članovi ove udruge vrlo aktivni te da pokušavaju i uspijevaju podići standarde svog djelovanja i kvalitetu života svojim članovima. Grad Požega u okviru svojih mogućnosti i u okviru svojih potreba i dalje će podupirati sve slične aktivnosti – poručio je okupljenima zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha. S projektom i uslugama videćeg pratitelja zadovoljna je i jedna od korisnica Ivka Šimunović.

– Hvala svim ljudima koji su se potrudili da bismo mi imali takve osobe koje nam puno pomažu. Sjećam se dana kada sam sama hodala pet-šest kilometara kako bih po gradu obavila sve nužne poslove. Sada je to potpuno drukčije – rekla je Ivka. 

Proslava Grgureva na Požeškoj gori Požežani i njihovi gosti uživali u bogatoj slavonskoj trpezi, izvrsnoj kapljici, pjesmi i šetnji vinogradima