Na virskoj rivi održan je prvi Gastro & Wine festival na otoku i svečanost otvorenja trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u ribolovu štapom s obale.
– Prvi Gastro & Wine festival na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su krajem rujna uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije. Gastroevent na Viru nadovezao se na konferenciju “Turizam i urbanizam” koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se održalo na Viru. Zato je na ceremoniji otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja – izvijestili su iz virske lokalne uprave.
– Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a gastroevent i ribolovno natjecanje upravo su takvog karaktera – kazao je Antonio Vučetić.
Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru odradili uvodnu svečanost, pridružili su se šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restorana Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina. Posjetiteljima su poslužena dva velika domaća pršuta i jela sa zadarskim tartufima OPG-a Ive Matak, a svoje su proizvode izlagali još Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus te OPG Mladen Jezidžić s bogatom ponudom meda i domaćih napitaka, izvijestili su s Vira.