Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sjednica povjerenstva

Uznemiravanje na radnom mjestu sve je učestalije i o tome treba govoriti

Višnja Ljubičić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na 6. sjednici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova sudjelovala je i pravobraniteljica Višnja Ljubičić

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je na 6. sjednici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i tom prilikom održala izlaganje “Uznemiravanje na radnom mjestu”. Sjednici je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, a održana je s ciljem promicanja svijesti i senzibilizacije društva vezano za problematiku uznemiravanja na radnom mjestu.

Od otvaranja škole 1956. na njoj nisu izvođeni značajniji radovi U Grubišnom Polju potpisani ugovori o dodjeli potpora za obnovu škola i dvorane Nakon 62 godine škola opet će s pravom nositi naziv ‘bijela labudica’

– Ovo je još jedan od doprinosa Povjerenstva našoj lokalnoj zajednici u borbi za ravnopravnost spolova. Kao što znamo, uznemiravanje na radnom mjestu postalo je učestaliji problem i o njemu želimo javno progovoriti. Mislim da uznemiravanje na radnom mjestu ne prepoznajemo dovoljno i zato će ovakve sjednice pomoći građanima – izjavila je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije Ivana Pirin.

Inovatori Salon inovacija Havajska gitara s tri vrata 80-godišnjeg Laze mnoge je zainteresirala

– Aktivnosti poput izlaganja pravobraniteljice prilika su da se čuje koje sve mogućnosti žrtve takvog ponašanja imaju na raspolaganju. Osim toga, predviđeno je da se i Ured same pravobraniteljice, ali i niz drugih organa uključe u rješavanje tog problema ako za to postoji potreba – rekao je župan Damir Bajs.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić kazala je kako iz godine u godinu broj pritužbi vezanih za tržište rada raste te da je prošle godine bilo 52 posto pritužbi, a od toga se 40 do 45 posto odnosi na spolno uznemiravanje na radnom mjestu. Javljaju se, tvrdi, isključivo žene.      

Okusi hrvatske tradicije Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja ‘Imamo tradiciju i dobru kuhinju, a sad smo dobili priliku i za promociju’