Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Čazma

Vagovina uskoro dobiva nogostup i kanalizaciju

Foto: Grad Čazma
Kanalizacija bi trebala ići suprotnom stranom ulice u odnosu na nogostup u Vagovini

Državna cesta koja prolazi kroz većinu čazmanskih naselja opterećena je velikim brojem vozila, a neke od njih opasne su za pješake zbog nepostojanja nogostupa. Naselje Vagovina uskoro se više neće morati baviti ovim problemom jer ovih dana počinje gradnja nogostupa. Kroz Draganec je nogostup izgrađen prije nekoliko godina, a nastavak nogostupa kroz Vagovinu najavljuje gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Čazma Predstavljeni najveći projekti Iz fondova EU Čazma povukla 40 milijuna kn

– Već smo s Hrvatskim cestama dogovorili da ovih dana krene gradnja nogostupa kroz Vagovinu koji će se spojiti s nogostupom koji je ranije izgrađen u Dragancu. U Vagovini će, prema planu, kanalizacija koju grad planira napraviti u svim naseljima i za koju priprema dokumentaciju ići suprotnom stranom prometnice u odnosu na nogostup, dok je od Bosiljeva do Dabaca predviđeno da ide istom trasom, odnosno istom stranom prometnice.

Grad Garešnica Umjesto opasnog raskrižja gradi se kružni tok

– Radi se o trasi ceste po kojoj bi trebali proći i kanalizacija i nogostup. Upravo za tu dionicu od Dabaca do Čazme mi smo mislili da ćemo u HC-u nogostup  moći pogurati za ovu godinu, ali odgađa se za sljedeću zbog toga što bi prije trebala proći kanalizacija da se onda može na to napraviti nogostup. Bilo bi suludo raditi nogostup u ovom dijelu naselja, od Dabaca do Čazme, pa kopati i maknuti taj nogostup i raditi kanalizaciju. Sve to ljudi trebaju platiti i bolje je pričekati da se te stvari usuglase na razini Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta i onda krenuti u realizaciju jednog i drugog. Radi se na tome  i vjerujem da će se u idućih godinu dana pokrenuti gradnja i na ovoj trasi – rekao je Pirak.