Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPAN PRIMIO KANUISTICU

Vanesa Tot ispunila svoj san, ide na Olimpijske igre u Tokio

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
U Velikoj vijećnici županijske uprave organiziran je svečani prijam za kanuisticu Vanesu Tot i njezina trenera Igora Krajinu

Prvi put u povijesti Olimpijskih igara na njima će nastupiti i jedna kanuistica iz Hrvatske, Brođanka Vanesa Tot! Na kvalifikacijskom turniru u Rusiji Vanesa je u kanuu jednokleku na 200 metara senzacionalno ispunila normu za odlazak u Tokio.

Ministri Fuchs i Marić na radnom sastanku u Brodsko-posavskoj županiji Brodsko Sveučilište treba biti originalno kako bi privuklo studente iz cijele Hrvatske

Tim povodom, Vanesu, njezina trenera Igora Krajinu i predstavnike Kajak-kanu kluba Marsonia u županijskoj su vijećnici ugostili župan Danijel Marušić, njegov zamjenik Marko Šimić i saborski zastupnik Pero Ćosić.

– Iskreno, nisam se nadala da će mi se već ove godine ostvariti san. U Rusiju sam otišla čiste glave, rekla sama sebi da moram dati sve od sebe i ispalo je najbolje što je moglo. Kad sam prošla kroz cilj, mislila sam da sam druga. Tek poslije otkrila sam da sam pobijedila – kazala je Vanesa.

VELIKE ŠTETE NA NASADIMA Prirodna nepogoda zbog mraza u dvije općine

Župan Marušić je Vanesi i njezinu timu uputio iskrene čestitke i zahvalu na promicanju sporta, svojega grada, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske u cjelini. Dodao je da je velika čast imati prvu i jedinu kanuisticu iz Slavonskoga Broda koja ide na Olimpijske igre.

Vanesa (21) je u karijeri osvojila više od 200 medalja. Odlično se snašla u hladnim sibirskim uvjetima ostvarivši najbolji rezultat u disciplini kanu sprint u konkurenciji devet kanuistica iz cijelog svijeta.Za ova iznimna postignuća Brodsko-posavska županija donirala je Vanesi 10 tisuća kuna u znak potpore na njezinu putu do Olimpijskih igara u Tokiju.