Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
BESPOVRATNA POTPORA

Varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima podijeljeno više od 3 milijuna kuna

1/5
Foto: Grad Varaždin
Gradonačelnik je otkrio i da razmišljaju da se uvede stalan vid kreditiranja poduzetnika preko banaka gdje bi Grad pomagao u dijelu subvencija jer ovo su bespovratne subvencije

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok je uz zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu svečano uručio ugovore o dodjeli bespovratne financijske potpore Grada Varaždina svim obrtnicima i poduzetnicima, a koja ove godine ukupno iznosi 3,067.000 kn.

iznimno velik interes Varaždinci se u rekordnom broju prijavili na mikrosolare

Bespovratnom financijskom potporom u iznosu od 8000, 12.000 ili 15.000 kuna koju je primilo 362 obrtnika i poduzetnika Grad Varaždin vodi aktivnu politiku poticanja gospodarskog razvoja s naglaskom na razvoj malih i srednjih poduzetnika te obrtnika koji čine najveći broj gospodarskih subjekata na području grada.

- Zaista možemo biti i više nego zadovoljni jer iz godine u godinu je rast neočekivano velik. U 2016. godini imali smo tridesetak poduzetnika, kada smo preuzeli upravljanje Gradom broj je porastao na šezdeset, zatim 180, a sad imamo 362. Dakle, broj se udvostručio, što govori o tome da zaista raste gospodarstvo u Varaždinu i da jača. Riječ je o malim poduzetnicima i obrtnicima, upravo o onima koji su i stvarali moderni Varaždin. Ove subvencije, koje nisu visoke, ipak potvrđuju brigu Grada Varaždina za njih i puno ih je komentiralo da je ovo prvi put da su dobili bilo kakav poticaj od Grada - kazao je gradonačelnik. 

U gospodarstvo se ulaže 3,5 milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna Bespovratne potpore za razvoj od Grada dobilo 77 poduzetnika i obrtnika

Gradonačelnik je otkrio i da razmišljaju da se uvede stalan vid kreditiranja poduzetnika preko banaka gdje bi Grad pomagao u dijelu subvencija jer ovo su bespovratne subvencije.

- To smo već imali 2004., a vidjet ćemo njihov odaziv sada. No, imamo i još ideja, primjerice širenje zone malog obrta, i s tim idejama ćemo izaći krajem godine pred naše građane - najavio je gradonačelnik Ivan Čehok.