Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
natječaj za osnovce

Vatrogasci biraju najbolji učenički crtež ili tekst

Foto: Zagrebačka županija
Pristigle radove ocjenjivat će stručni žiri, ali će se za njih moći glasati i online

Tema su vatrogasci, a motiv može biti bilo što: vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi... Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, naime, u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od prvog do osmog razreda, a jedini je uvjet da on bude iz područja vatrogastva. Radovi se zaprimaju do petka 3. travnja 2020., a najbolji radovi bit će proglašeni u svibnju.

OSIGURANO 400.000 KUNA ZA DESETODNEVNU REHABILITACIJU Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima, a pravo na sudjelovanje imaju svi učenici osnovnih škola s područja županije.

Radovi će se prikupljati u tri skupine: likovni, literarni i radovi djece s poteškoćama u razvoju, a onda će se dalje dijeliti na one učenika do četvrtog i one od petog do osmog razreda.

U likovnim radovima dopušteni su svi stilovi i tehnike, a literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Pritom treba paziti na to da svaki učenik u ovom natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim, odnosno jednim literarnim radom. Pristigle radove prvo će autorizirati organizator natječaja, nakon čega će radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na web stranici www.vzzz.hr. Tad počinje faza online glasanja za najbolje radove, a to će trajati od 20 do 27. travnja. Svatko može glasati samo jednom za jedan likovni te jedan literarni rad.

Zagrebačka županija Potpisani ugovori Vatrogasci, Crveni križ, HGSS dobili 4,2 milijuna kn

Svečana dodjela nagrada održat će se tijekom svibnja, a prva tri iz svake kategorije prema mišljenju stručnog povjerenstva te mišljenju posjetitelja web-stranice nagradit će se poklon bonovima u iznosu od 300 do 500 kuna.