Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisani ugovori

Vatrogasci, Crveni križ, HGSS dobili 4,2 milijuna kn

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Drinka Sopta iz Društva Crvenog križa poručila je da će se sredstva iskoristiti za kupnju isušivača i pri tom je zahvalila Županiji što je kupila automobile za šest gradskih društava Crvenog križa kao pomoć u provedbi projekta “Zaželi”.

Zagrebačka županija osigurala je 4,2 milijuna kuna za operativne snage civilne zaštite. Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije dodijeljeno je 3,980.000, Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije 50.000, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Samobor 100.000, stanici Zagreb 40.000, dok je za Hrvatsku udrugu za obuku potražnih pasa osigurano 25.000 kuna. Ugovore s predstavnicima spomenutih snaga civilne zaštite potpisala je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Održan peti Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020. Žužak: Rast novih obrta dokaz je da se gospodarstvo oporavilo

Drinka Sopta iz Društva Crvenog križa poručila je da će se sredstva iskoristiti za kupnju isušivača i pri tom je zahvalila Županiji što je kupila automobile za šest gradskih društava Crvenog križa kao pomoć u provedbi projekta “Zaželi”. Njime je, kazala je, osigurano zapošljavanje stotinjak teže zapošljivih žena koje skrbe o petstotinjak starijih osoba u samačkim domaćinstvima. Osim spomenutog iznosa Zagrebačka županija u 2020. godini za rad županijskog Društva Crvenog križa izdvojit će 1,3 milijuna kuna.

OSIGURANO 400.000 KUNA ZA DESETODNEVNU REHABILITACIJU Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Pri potpisivanju ugovora spomenuto je i da je Zagrebačka županija postala koordinator 457.000 eura vrijednog europskog projekta iz područja civilne zaštite pod nazivom COMMAND d. Osim Zagrebačke županije kao koordinatora na ovom projektu za koji EU osigurava 84,68% sredstava, sudjeluju i partneri iz još četiri države, i to Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije te Crne Gore.