Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Svečano obilježen Dan grada Lipika

Veća poslovna zona za nova radna mjesta

Ugovor su potpisali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i ministar Goran Marić
Foto: Lipički compas
Naša vizija Lipika nije sadržana samo u zbiru projekata već u osmišljavanju i provedbi gospodarskog, socijalnog i urbanističkog preporoda, rekao je Kasana

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su na svečanosti u povodu obilježavanja Dana grada Lipika ugovor o darivanju 11 hektara državnog zemljišta Gradu Lipiku za proširenje poduzetničke zone. Gradonačelnik je istaknuo kako će se zemljište vrijedno 3,2 milijuna kuna iskoristiti za razvoj gospodarstva i poduzetništva u Lipiku.

kuglanje Zaprešić Brojna kulturna, sportska i zabavna događanja na 'Danima Jelačića'

– Uložili smo i ulažemo znatna sredstva u njegovanje i razvijanje poslovnih ideja stvarajući preduvjete i omogućujući opstanak u najosjetljivijoj fazi, na početku. Proširenjem poduzetničke zone otvorit će se nova radna mjesta, a time ćemo izgraditi Lipik u grad sretnih i zadovoljnih ljudi – rekao je Kasana.

Dodao je da je u proteklom razdoblju Lipik nastavio ulagati u poduzetništvo te se u tu svrhu provodi 20,7 milijuna kuna vrijedan projekt Poduzetnički inkubator, koji je financiran iz EU.

– Naša vizija Lipika nije sadržana samo u zbiru projekata već u osmišljavanju i provedbi gospodarskog, socijalnog i urbanističkog preporoda – istaknuo je Kasana. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povelja počasnog građanina dodijeljena je generalu zbora i aktualnom ravnatelju Doma hrvatskih veterana Josipu Luciću. Za dugogodišnji dobrovoljni rad na unapređenju rada udruga i razvoju kulturnih događanja godišnja nagrada Grada Lipika uručena je Zlatku Grafini.

Za izniman doprinos u razvoju sporta i promociju Lipika na svjetskoj razini nagrađena je udruga Libox, a za uspješan rad i djelovanje koje pridonosi razvoju i boljitku Lipika restoran Nada. Tvrtki Lipik Glas d.o.o. uručena je nagrada za osobit doprinos u gospodarstvu kojim pridonosi razvoju grada Lipika.

Posebno zanimanje očekuje se za Dan voćara u Lipiku 23. rujna Bogat program za Dan Grada Lipika Brojne manifestacije za sve uzraste i ukuse