Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
POTPISANA DOPUNA KOLEKTIVNOG UGOVORA

Veće plaće djelatnicama vrtića u Dubravi

Foto: Općina Dubrava
Ugovor su potpisali načelnik Okroša i predstavnici sindikata vrtića

Zahvaljujući dopuni Kolektivnog ugovora koji su sredinom ožujka potpisali načelnik Tomislav Okroša i predstavnici Sindikata Dječjeg vrtića Dubrava, 14 djelatnica u vrtiću dobilo je veće plaće.

Udruga za autizam Zagreb u Dubravi predstavila projekt “Naš plavi svijet” U središtu će niknuti senzorni park za djecu s teškoćama u razvoju

– Općina Dubrava kao osnivač ponosi se što je uspjela s članicama sindikata dogovoriti i naći sredstva kako bi djelatnice imale što bolje uvjete. One ulažu sebe i svoje znanje u našu djecu, a djece je rekordan broj u vrtiću, 99 – istaknuo je načelnik te napomenuo kako je ovo drugo povećanje u četverogodišnjem razdoblju.

– Prvo povećanje osnovice bilo je za 11 posto, a sada smo uspjeli dogovoriti da se osnovica poveća s5100 na 5250 kuna od srpnja, a od 1. siječnja 2022. na 5300 kuna. Tu su i osnovice za odlazak u mirovinu, otpremnine, usklađenje koeficijenata – kazao je Okroša i čestitao svim djelatnicima Općine, kao i članici sindikata Ljiljani Stanec koja 42 godine radi u sustavu dječjeg vrtića.

Uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova Do 2020. u Đakovu ugovoreno 550 milijuna kuna projekata

Đurđica Kahlina, koordinatorica sindikalnog učlanjivanja i organiziranja u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i članica pregovaračkog odbora u Dječjem vrtiću Dubrava kazala je kako socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje u Općini imaju dugu povijest.

– Pozitivno je što djelatnici ovog vrtića imaju kolektivni ugovor. Vjerujem da će se načelnikove riječi ostvariti – rekla je Kahlina.