Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
NOVI PROJEKT

Velika Ludina dobit će sportsku dvoranu i hostel za sportaše i posjetitelje

Projekt u Ludini
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je bespovratni iznos od 6,153.769 eura, a partner Općini je i Županija

Predstavljen je projekt gradnje sportske dvorane u Velikoj Ludini. Uz načelnika Općine Velika Ludina Dražena Pavlovića i dožupana Mihaela Jurića konferenciji je, u ime Ministarstva turizma i sporta, nazočio i ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavko Štefičar.

Velika Ludina prijavila se na natječaj Ministarstva turizma i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava, a općina je prije toga odradila sve pripreme za natječaj, kao i predradnje poput izrade prostorno-planske dokumentacije, projekta i ishođenje građevinske dozvole, kao i kupnje zemljišta. Ministarstvo je odobrilo financiranje u stopostotnom iznosu te je na raspolaganju 6,153.769 eura.

– Gradnja sportske dvorane jedan je od strateških ciljeva i planova Općine, a služila bi unapređenju sportskih i kulturnih aktivnosti na našem području te poboljšala životne uvjete stanovnicima, najviše djeci i mladima – rekao je načelnik Pavlović..

Sada slijedi javna nabava za izbor izvođača radova. Partneri su projekta Sisačko-moslavačka županija, Top-Terme i Lječilište Topusko.

– Uz vodeće turističke destinacije Županije, Top-Terme Topusko i Park prirode Lonjsko polje, stvaranje povoljne turističke klime u Moslavini prioritet je Sisačko-moslavačke županije – rekao je dožupan Jurić.

Osim sportske dvorane, projekt uključuje opremanje hostela na području Općine Velika Ludina, kako bi se osigurao smještaj posjetiteljima i sudionicima sportskih turnira i aktivnosti čime se pridonosi razvoju sportske infrastrukture i jačanju turističke ponude u općini i županiji. 

sisačko-moslavačka županija Županija uredila novi odgojno-obrazovni i kulturni centar Plenković u Popovači Premijer Andrej Plenković u Popovači OŠ Zorke Sever 401.600 eura za cjelodnevnu nastavu Učenički dom sisačko-moslavačka županija Prvi učenički dom u Sisku prima prijave učenika za smještaj