Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
STANICA KRAPINA

Veliko srce građana: Donirali vozilo hitne pomoći HGSS-u

1/4
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Ovom donacijom HGSS-u je omogućena značajna ušteda sredstava koja će sada moći biti uložena u kupnju neke druge prijeko potrebne opreme.

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanica Krapina, donirao vozilo koje će se za potrebe HGSS-a preurediti za potrebe spašavanja u poplavama i divljim vodama.

Ulaganje u službe u sustavu Stožera civilne zaštite Donacije KPA Marsoniji i brodskoj stanici HGSS-a

Ključeva vozila hitne medicinske pomoći koje više ne koristi za obavljanje hitnih intervencija je predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Krapina uručio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ.  U ime Zavoda za hitnu medicinu KZŽ vozilo je predao ravnatelj Krešimir Božić,  a uređaje su primili predstavnici HGSS-a, Stanica Krapina  na čelu s Tomislavom Zrinskim, koji su se zahvalili na suradnji i hvalevrijednoj donaciji koja će im pomoći prilikom spašavanja ljudskih života..

Foto: Krapinsko-zagorska županija

Ovo je još jedna donacija koju je izvršio Zavod za hitnu medicinu KZŽ Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanica Krapina, budući je proljetos donirao sedam automatskih vanjskih defibrilatora (AVD) koje više ne koristi za rad, a koji će članovima HGSS- a pomoći u spašavanju ljudskih života. Na donaciji je u ime HGSS-a zahvalio predsjednik Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a Tino Klancir, koji je istaknuo kako je suradnja Zavoda za hitnu medicinu  i nadležne stanice HGSS-a – Stanice Krapine na visokoj razini.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

„Brojne zajedničke intervencije i vježbe te stručna suradnja dokaz su da je HGSS produžena ruka svake hitne medicinske pomoći. Ova donacija može se nazvati krunom dosadašnje suradnje. Svaki član HGSS-a nakon položene prve pomoći educiran je za rad s AVD–om. Dokaz tome su i do sada dva spašena života zahvaljujući AVD uređajima“ – rekao je Tino Klancir.

Ovom donacijom HGSS-u je omogućena značajna ušteda sredstava koja će sada moći biti uložena u kupnju neke druge prijeko potrebne opreme.