Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Uz Dan pobjede

Vijenci i svijeće za branitelje čiji su životi utkani u temelje hrvatske neovisnosti

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Čitanjem imena svih branitelja koja se nalaze na spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata, okupljeni su se prisjetili ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj samostalnosti

U sjećanje na veličanstvenu vojno-redarstvenu akcija Oluja, u kojoj su oslobođena okupirana hrvatska područja, brojni građani, pripadnici braniteljskih postrojbi i udruga, predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem te izaslanstva Ureda državne uprave, Grada Slavonskog Broda, PU Brodsko-posavske, institucija i političkih stranaka kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položili su vijence i upalili svijeće u čast svih poginulih branitelja čiji su životi utkani u temelje Lijepe naše.

Nova serija energetske obnove školskih zgrada Za obnovu sedam škola 39,5 milijuna kuna, energetska ušteda do 80 posto

Čitanjem imena svih branitelja koja se nalaze na spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata, okupljeni su se prisjetili ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

– Prisjećajući se jednog od najslavnijih dana u hrvatskoj povijesti, 5. kolovoza 1995. godine, odajemo počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodu naše Domovine. S tugom i sjećanjem na njih, ali i ponosom jer smo herojskom borbom izborili slobodu, svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – ističe se u čestitci župana Danijela Marušića i predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića. 

Sanacija brane Jezero Petnja Posjetitelji iznenađeni – gdje je Diljsko oko!? U spomen na žrtve Izaslanstva položila vijence i upalila svijeće