Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Vir se dobro drži u krizi

Virski Stožer civilne zaštite organizira život na otoku

Foto: Općina Vir
Policija kontrolira ulazak na otok

Iako su virske ulice prazne, s rijetkim šetačima, povremenim prolascima kamiona s građevnim materijalom ili dostavnim vozilima, a atmosfera čudna i pomalo jeziva, slika je zapravo poželjna, izvijestili su iz virske uprave i dodali kako nema gužvi u odlično opskrbljenim dućanima i trgovinama jer se Virani uglavnom savjesno i disciplinirano pridržavaju uputa.

Ulaganje u virsku infrastrukturu Najveći projekt Vir održavanja: svi će dijelovi otoka imati modernu rasvjetu

Djelatnici PU zadarske u kontroli su na Virskome mostu te propuštajući osobe s propusnicama, kako bi se izbjegli nekontrolirani i nepotrebni dolasci. Vir, kao i svako drugo mjesto u Hrvatskoj, živi s koronavirusom, a Stožer civilne zaštite Općine Vir organizira život i pomoć svima kojima je potrebna, uglavnom starijim i nemoćnim osobama.

– Zasad na Viru sve funkcionira dosta dobro. Dućani s hranom imaju zaštitare na ulazima, oni drugi su zatvoreni ili sami reguliraju promet kako se ne bi stvarale gužve, odnosno dostavljaju robu na kućne adrese, a kladionice, automat-klubovi, kafići i restorani potpuno su zatvoreni – kaže Frane Rudić iz Stožera civilne zaštite na Viru i kontakt-osoba za usluge kupnje hrane i lijekova starijima od 65 godina (mob. 099/312-5757).

Virski Stožer također je zadužen za organizaciju pomoći policijskim službenicima uključivanjem svojih operativnih snaga civilne zaštite, vatrogastva i HGSS-a. Pripadnici virske civilne zaštite patroliraju naseljima i paze da se građani pridržavaju mjera upozorenja i odluka Stožera civilne zaštite RH sa svakodnevnim dežurstvima od 8 do 24 sata.

Obilježavanje Dana žena Kava, kolači i crvene ruže za sve Viranke

– Građanima Vira i dalje stojimo na raspolaganju putem maila ili telefona. Organizirani smo i u svakom trenutku spremni pružiti pomoć – kaže načelnik virskog Stožera Antonio Vučetić.