Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 31 pregleda
Svjetski dan zdravlja

Više od 1000 sudionika na devetoj biciklijadi 'Od Branimira do Branimira'

Biciklisti, Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Utrka počinje u 11 sati na Obali kneza Branimira

Deveta biciklijada 'Od Branimira do Branimira' Zadar-Nin-Zadar, održat će se u sklopu Županijskih dana i Svjetskog dana zdravlja 8. travnja u trajanju od 11 do 14 sati, a provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života.

- Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekujemo preko 1000 sudionika. Prije devet godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-tinjak biciklista, prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece - poručuju iz Zadarske županije.

Ruta kojom će se kretati biciklisti:

Start: 11 sati Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J. J. Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada-DC 306 kroz Kožino i Zaton ili do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino–Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru. Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati. Organizatori biciklijade su Zadarska županija (Tim za zdravlje) i Grad Nin.