Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt za starije građane

Više od 160 sudionika na četiri radionice

1/2
Foto: Međimurska županija
Završna svečanost projekta održana je u Centru za kulturu u Čakovcu

Nakon 17 mjeseci završio je projekt IMPULS za 54+, čiji je nositelj Međimurska županija, a projektni partneri Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec, KUD Mura iz Murskog Središća i Matica umirovljenika Međimurske županije. Odobren je u okviru poziva "Umjetnost i kultura za starije", a financiran u cijelosti sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 936.014 kuna. Idejna začetnica projekta je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ-a Sonja Tošić Grlač, koja je prijavu pripremala u suradnji s djelatnicama Javne ustanove za razvoj REDEA-e.

"Ti si meni po serdini srca" Međimurske popevke pjevalo više od 200 izvođača

– Projekt IMPULS za 54+ usmjeren je na rješavanje problema socijalne isključenosti osoba starije životne dobi koje žive u ruralnim područjima Međimurske županije, naročito onih u nepovoljnom položaju bilo zbog razloga geografske izoliranosti, nepovoljnih financijskih prilika, neinformiranosti ili naprosto otežane i ograničene mobilnosti – kažu u Županiji.

Više od 160 sudionika sudjelovalo je u četiri vrste radionica – pjevali su pod vodstvom Marijane Trstenjak, svirali pod vodstvom Slavka Bregovića, ples je vodio Tihomir Benčić, a kulturu čitanja koja se odvijala u Donjem Kraljevcu, Nedelišću i Murskom Središću provodila je Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec na čelu s ravnateljicom Ljiljanom Križan. Nabavljena je oprema vrijedna 400.000 kuna, ističe voditeljica projekta Valentina Biševac.

Završen projekt centralne kuhinje vukovarskih vrtića Svakodnevno se priprema 1800 obroka