Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Završen projekt centralne kuhinje vukovarskih vrtića

Svakodnevno se priprema 1800 obroka

Foto: Branimir Bradarić
Održana je završna konferencija ovog EU projekta na kojoj su predstavljeni rezultati i daljnji planovi

Projekt “Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima” drugi je projekt u Vukovaru koji je realiziran u sklopu intervencijskog plana. Tim povodom održana je završna konferencija ovog EU projekta te su predstavljeni rezultati i daljnji planovi.

Završen program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine U Koloni sjećanja sudjelovalo je oko 65.000 građana iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore

Prema riječima Mirjane Kulić, ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1, u sklopu projekta obnovljena je i modernizirana centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima s ciljem poboljšanja uvjeta rada u kuhinji. Nabavljena je nova i suvremenija oprema. Obnova centralne kuhinje obuhvaćala je rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija kao i dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu potrebne kuhinjske opreme.

– Grad Vukovar prepoznao je potrebu realizacije projekta renoviranja i obnove centralne kuhinje. U vrijeme dok je projekt bio još samo ideja dnevno smo pripremali 1200 obroka za djecu dva vrtića. Sada svaki dan pripremamo po 1800 obroka za djecu obaju vrtića što najbolje govori o tome koliko je ovaj projekt nam bio potreban – rekla je Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović kazala je kako će sada, zbog ovog projekta, biti dodatno poboljšana i prehrana djece u vukovarskim vrtićima.

Svečano obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije Galić: Moramo nastaviti u ovom smjeru, u godinu dana zaposlenost je porasla 8 posto

– Dogovorili smo konkretne korake koji će dovesti do izmjene jelovnika i tako djeci omogućiti kvalitetniju i zdraviju prehranu. To u staroj kuhinji i sa starom opremom nije bio moguće – rekla je Latinović.

Inače, ukupna vrijednost ovog projekta iznosi više od 700 tisuća kuna, a sredstvima EU sufinancirano je 85 posto vrijednosti projekta. Ovo je drugi projekt iz intervencijskog plana Grada Vukovara koji je dosad dovršen.