Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
GRADILIŠTA

Više od 3000 priključaka na vodu i odvodnju

Foto: Vir
Radovi na projektu vode i odvodnje u virskom naselju Prezida

Tijekom ožujka u III. fazi gradnje ostvareno je 3000 priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otoka Vira. Trenutačno se radi na gradilištu vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Prezida u ulicama Prezida VI., Prezida X. i Prezida XII., a taj dio poslova obavlja izvođač radova Vodoinstalacija iz Zadra.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

S druge strane, virsko općinsko poduzeće Vodovod Vir svoje će timove angažirati u ulicama Miljkovica XIII., Miljkovica XV. i Miljkovica XVII. Projekt gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Prezida vrijedan je oko 40 milijuna kuna, a uključuje kopanja kanala na glavnom smjeru te u ulicama između morske obale i Starog puta, kao i u cijelom ovom virskom naselju. U drugoj polovici ožujka u I. fazi izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru dosad su izvedena 1394 priključka vode i kanalizacije (711 objekta), u II. fazi odrađeno je 1199 priključaka (635 objekta) te u III. fazi 425 priključka za 233 objekta.

Ukupno je izvedeno 3018 priključaka na vodu i kanalizaciju za 1579 objekata na otoku, izvijestili su iz virske lokalne uprave.