Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Sportska dvorana OŠ Dobriše Cesarića

Više od 400 učenika napokon će dobiti uvjete za 21. stoljeće

Više od 400 učenika napokon će dobiti uvjete za 21. stoljeće
Foto: pozega.hr
Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje – pet učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Požege Darko Puljašić održao je u sportskoj dvorani OŠ Dobriše Cesarića konferenciju za medije na kojoj je govorio o infrastrukturnim ulaganjima i budućim aktivnostima na području Grada Požege, s naglaskom na sportsku infrastrukturu.

NOVA ULAGANJA U GRADU Opremanje sportske dvorane

Postavlja se oprema

Radovi na 12 milijuna kuna vrijednom projektu dogradnje i nadogradnje školsko–sportske dvorane OŠ Dobriše Cesarića, koji su upravo pri dovršetku, započeli su krajem prosinca 2017. godine. Do kraja ovog mjeseca, najavio je gradonačelnik, dvorana će moći ugostiti i prva sportska zbivanja.

 Postavlja se oprema i sretan sam što će ovu zgradu koristiti više od 400 učenika ove škole koji će konačno imati primjerene uvjete za 21. stoljeće. Ovo je kruna onog što je Grad u zadnje četiri godine radio. Nadam se kako će do kraja mjeseca biti i tehnički prijam i uporabna dozvola te ćemo tako predati ovu zgradu na upravljanje školi i najvažnijim stanovnicima grada – djeci – rekao je gradonačelnik. Podsjetio je na to da sport u gradu Požegi već godinama prati sustavna i financijski vrlo osnažena priča.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice 14 milijuna kuna Komunalac i radnik potpisali ugovor: Počeli radovi na dvorani

– Od 2013. godine kada su Požežani odlučili pokloniti povjerenje za upravljanje gradom Hrvatskoj demokratskoj zajednici, napravili smo mnogo, konkretne stvari koje donose boljitak ne samo vezano za sport, već cijeloj zajednici. Tada je Grad Požega počeo raditi na transparentan način, pa se osigurao egzistencijalni minimum sportskim klubovima u gradu kroz pokrivanje troškova prijevoza, kotizacija, sudaca i osiguravanja kvalitete sportskih objekata na kojima sportaši trebaju nastupiti – rekao je Puljašić.

Naglasio je kako je Požeškom športskom savezu za rad u posljednje četiri godine dodijeljeno 11 milijuna kuna, od čega 4,2 milijuna za suce, kotizacije i prijevoz. Gradonačelnik je podsjetio na brojne aktivnosti i projekte odrađene u području sporta i sportske infrastrukture u posljednjih sedam godina. Govoreći o planovima za iduću godinu, on je naglasio da je napravljeno idejno rješenje za gradnju dvorane Osnovne škole Antuna Kanižlića, a sljedeći korak je izrada glavnog projekta i apliciranje na jedan od natječaja koje financira EU. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 27 milijuna kuna.

Općina Čepin Novo, moderno središte sportskih i kulturnih događanja i samog mjesta

Za širu zajednicu

Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje – pet učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave.

– Gradnjom će se zadovoljiti potrebe škole i zajednice za polivalentnim prostorom u kojemu će se održavati obrazovni, društveni i drugi sadržaji namijenjeni učenicima i građanima. Ulaz u dvoranu predviđen je i iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane te tako imati korist za širu zajednicu – izjavio je Puljašić.