Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Povezivanje sporta i turizma

Više od 500 natjecatelja stiže na svjetsko prvenstvo u ribolovu, očekuje se i više od 7000 noćenja

Foto: Davor Kibel/PIXSELL
Međimurje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova, napominje Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza SRD-a

U Međimurje će ponovno doputovati vrhunski svjetski ribolovci. Članovi najboljih klubova sportskog ribolova iz cijelog svijeta okupit će se u Prelogu, gdje će se održati 39. svjetsko ribolovno prvenstvo za klubove. – Za sada je prijavljeno 30 klubova iz cijelog svijeta, a očekujemo oko 500-tinjak natjecatelja koji će svoje vještine testirati upravo u našem malom Međimurju, koje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova. Skupili smo neprocjenjivo iskustvo u organizaciji velikih događaja, ovo nam je peto svjetsko prvenstvo, a nadam se da će mlade snage nastaviti našu tradiciju ulaganja u razvoj sportskog ribolova – rekao je predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer.

Mrzla Vodica Održano međunarodno ribolovno natjecanje Kayak Fishing Cup

Svjetsko prvenstvo odigravat će se od 15. do 21. srpnja, a organizatori su Hrvatski športski ribolovni savez i Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije. Stožer će biti u hotelu Panorama, a natjecanje će se održati uz kanal HE Čakovec – Orehovica, pun nosare, mrene, deverike, uklije, podusta, klena i brojnih drugih vrsta riba.

Predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever kaže da je to najjače svjetsko prvenstvo u ribolovu do sada po brojnosti i kvaliteti.

– Hrvatska je prepoznata kao ribolovno središte u koje ljudi rado dolaze zbog sadržaja, sigurnosti i uvjeta koje nudimo. Moram iskazati zadovoljstvo suradnjom i sinergijom međimurskih institucija i aktera uključenih u organizaciju, posebice Međimurskoj županiji, Gradu Prelogu i Turističkoj zajednici Međimurske županije, koje su spremno ušle u ovaj zahtjevan projekt i pokazale organizacijsku ozbiljnost. Međimurje je prihvatilo ribolov kao sport i pokazalo se u najboljem svjetlu jer će natjecatelji imati odlične uvjete – ističe Sever. Zamjenik župana Josip Grivec napominje da će prvenstvo biti odlična promocija Međimurja i turističkih potencijala.

Članice SRD-a Česma Bjelovar Članice SRD-a Česma Bjelovar Erna, Helena i Barbara prvakinje u ribolovu

– Sport i rekreacija posebice su važni za razvoj turizma donjeg Međimurje te očekujemo da će zahvaljujući ovom događaju biti ostvareno dodatnih 7000 noćenja – dodaje zamjenica župana Sandra Herman, ujedno i zamjenica predsjednika Turističke zajednice.

Službeno otvorenje prvenstva održat će se 18. srpnja u središtu Preloga.

– Ribolovno prvenstvo poklopilo se s manifestacijom "Ljeto u Prelogu" i čeka nas niz bogatih i raznolikih sadržaja koji pridonose razvoju turističke ponude Međimurja. Svega toga ne bi bilo bez dobre suradnje institucija, udruga i pojedinaca zahvaljujući kojima smo u našu županiju doveli ovako velik događaj – rekao je preloški gradonačelni k Ljubomir Kolarek.

ribolov Javni natječaj Za procvat ribolovnog turizma i ribolova u Zagrebačkoj županiji 330.000 kuna