Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Više od 743.000 eura za cestu i stazu dugu 2222 metra

DIONICA zahtijeva rekonstrukciju u cilju sigurnosti i više razine kvaliteta prometa u ovom dijelu Međimurja
1/2
Foto: Međimurska županija
Radi se o prometnoj dionici između Belice i Gardinovca, a uskoro započinje i izgradnja biciklističke staze od Železne Gore prema Toplicama Sveti Martin

Potpisan je ugovora vrijedan 743.971 euro o rekonstrukciji ceste i gradnji biciklističke staze od Gardinovca do Belice, na dionici dugoj 2222 metra. Riječ je o novoj velikoj investiciji Međimurske županije i Županijske uprave za ceste i sigurnost i funkcionalnost prometa.

Najveći projekt

Izvođač radova je tvrtka Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca, koja je izabrana u postupku javne nabave. Ugovor vrijedan 743.971,81 euro potpisale su ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer i predstavnica tvrtke izvođača Darija Pavlic, a potpisivanju je uz župana Međimurske županije Matiju Posavca prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović.

Načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi zahvalio je županu i ravnateljici ŽUC-a na doprinosu razvoju općine Belica, koja je također partner u projektu. Ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer istaknula je da je riječ o trenutno najvećem projektu ŽUC-a u ovoj godini kojem je prethodila izrada projektne dokumentacije vrijedne 11.300 eura, na temelju koje je dobivena građevinska dozvola. Troškovi nadzora nad radovima iznosit će 12.000 eura.

– Na dionici od 2222 metra varira širina prometnice koju ćemo rekonstruirati te uz rubove kolnika izgraditi jednosmjerne biciklističke trake i tako doći do ukupne širine od devet metara, uz izvedbu oborinske odvodnje. Na dionici su tri oštra zavoja uz koje ćemo biciklističke trake izvesti s podignutim rubnicima zbog sigurnosti – istaknula je Đurđica Hamer.

Predstavnica izvođača Darija Pavlic rekla je da je tvrtka Pavlic-asfalt-beton dugogodišnji izvođač radova Županijske uprave za ceste.

– I ovaj posao obavit ćemo odgovorno i u roku. Čestitam županu i ravnateljici na podizanju kvalitete prometnica na ovu razinu kakvoj svjedočimo u Međimurju – kazala je.

Nastavak ulaganja

Župan Matija Posavec objasnio je da je nova investicija nastavak obimnog ulagačkog ciklusa u cestogradnji.

– Prema broju vozila, radi se o dionici koja zahtijeva rekonstrukciju u cilju sigurnosti i više razine kvaliteta prometa u ovom dijelu Međimurja te predstavlja novi projekt kojim podržavamo razvoj općine Belica i otvara niz ulaganja u cestogradnju. Uskoro započinje izgradnja biciklističke staze od Železne Gore prema Toplicama Sveti Martin, zatim izgradnja biciklističke staze između Lapšine i Čestijanca. Svjedočimo i intenzivnim radovima na državnim pravcima, među kojima se radi na pravcu od Čakovca prema Murskom Središću, a u tijeku je natječaj za izgradnju brze ceste, odnosno obilaznice od Čakovca prema Varaždinu – najavio je župan Posavec.

U INVESTICIJU je uključena obnova asfalta, obnova konstrukcija i nabava novih tabli, koševa i klupa Investiranje u sportske terene u Ivanovcu "Hvala što ste našu djecu maknuli od televizora, mobitela i računala" Mažoretkinje Medalje sa svjetskog prvenstva Novi dom Ravnomjeran razvoj cijelog Međimurja