Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Europski školski sportski dan

Više od 800 sudionika u četiri discipline

Foto: Grad Kutina
Mladi su se natjecali i u 29 potkategorija

U organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Kutine obilježen je Europski školski sportski dan. Sportaši iz vrtića, osnovnih i srednjih škola na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Moslavina natjecali su se u sklopu Europskog tjedna sporta. Gradonačelnik Zlatko Babić otvorio je Europski školski sportski dan te pri tome istaknuo važnost sportskog duha i rekreacije od najranije dobi.

Biciklijada Vir se pridružio gradovima koji promoviraju biciklizam U sklopu Tjedna mobilnosti na biciklijadi od Zadra do Vira okupilo se više od 500 sudionika

– Već treći put obilježavamo Europski sportski dan. Od malih sportaša i sportašica priželjkujemo druženja, korektnu igru i sportski duh. Ove godine čak 755 djece sudjeluje u Europskom školskom sportskom danu te mi je drago da se svake godine sve više mladih uključuje u sport koji podupiremo i podupirat ćemo i dalje – rekao je prilikom otvorenja manifestacije gradonačelnik Zlatko Babić.

– Ove godine natjecanja su u četiri discipline i dvadeset devet potkategorija. Kada bismo uz djecu brojili i sudionike programa, trenutačno se na ovom terenu nalazi 800 sudionika. Posebno zahvaljujemo Atletskom klubu Moslavina, Ivanu Desiću koji koordinira kros, Emini Kostecki Radić, Kristini Mikulčić, Matei Sedlaček, Sportskom centru Kutina te svima koji nas podržavaju – rekla je Jasminka Molnar, organizatorica i predsjednica Školskog sportskog saveza izrazivši zadovoljstvo što se ove godine djeca natječu na travi, a ne na betonu kao prethodnih godina.

Predstavljene Urbanistička i Konzervatorska studija grada Kutine Građani znaju što žele - proširenje perivoja, ukidanje parkirališta ispred knjižnice...

Na otvorenju Europskog školskog sportskog dana Marko Mikulec, koordinator Europskog tjedna sporta, kao predstavnik Središnjeg državnog ureda za sport, izjavio je da je ova manifestacija jedna od većih u državi te iznimno pohvalio napore koje Grad i lokalni klubovu ulažu kako bi se sport približio svoj djeci u svim dobnim skupinama.

Nakon natjecanja medalje je mladim sportašima u ime Grada Kutine uručio Robert Kolenc, savjetnik za obrazovanje, a Marko Mikulec u ime Središnjeg državnog ureda za sport.

ilustracija ulaganje u budućnost Ova općina mladima daje 30.000 kuna za kupnju nekretnine i adaptaciju objekta