Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ministarstvo mora, pomorstva i veza

Više od milijun eura za obalu i luku Cavtat

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Na području Dubrovačko-neretvanske županije sufinancirat će se tri projekta

Lučkoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije odobrena su sredstva u iznosu od milijun i 160 tisuća eura za izvođenje radova na projektu Sanacije dijela obale i izgradnje gata u luci Cavtat, što je ujedno najveći odobreni iznos na javnom pozivu Ministarstva mora, prometa i veza.

Naime, nakon provedenog javnog poziva Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju u lukama otvorenim za javni promet od županijske i lokalne važnosti.

Dodajmo i da je Ministarstvo mora, prometa i veza donijelo i odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije sufinancirat će se tako tri projekta. Općini Orebić odobren je iznos od 60 tisuća eura za izgradnju obalnog zida u naselju Borak, Općini Slivno sto tisuća eura za sanaciju i dogradnju mula u naselju Klek te Općini Župa dubrovačka 60 tisuća eura za sanaciju pomorskog dobra uz šetnicu Srebreno – Kupari. 

Dubrovačko-neretvanska županija Dobroslavić: I dalje smo protiv projekta zračne luke Trebinje KORČULA ’Kap u moru’ Uredit će se Centar za djecu s teškoćama u Korčuli Predstavljen projekt rekonstrukcije kompleksa Specijalne bolnice Kalos će postati lječilišni hotel s 4 zvjezdice