Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
TURIZAM BUDUĆNOSTI

Vodeći stručnjaci o potrebama modernog turista, kako ih privući u ruralna područja...

Župan Blaženko Boban (gornja slika) predstavio je program konferencije uz Damira Brčića, Stipu Čogelju te Maria Čubelića
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
TNT 2019 - konferencija Turizam i tehnologija.

Druga Konferencija TNT Split 2109. - Turizam i tehnologije, u suorganizaciji Splitsko-dalmatinske županije, započela je jučer u hotelu Radisson Blu u Splitu i traje dva dana. 

Kutina Poticaji iz gradskog proračuna U gospodarstvo i turizam uloženo 3,08 milijuna kn

Program dvodnevne konferencije, uz župana Bobana, predstavili su Damir Brčić, voditelj projekta ICT SDŽ-a, Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo i turizam te Mario Čubelić, vlasnik startup tvrtke Cezar.hr, koja je uz TravelCode, jedan od organizatora konferencije.

Moderni nomadi
- Ponosan sam na rad svojih najbližih suradnika u području razvoja IT sektora u kojemu Splitsko-dalmatinska županija želi biti broj jedan u Hrvatskoj. Zahvaljujem svima njima kao i djelatnicima iz odjela za turizam i pomorstvo kao i mladom, provjereno dokazanom suradniku u ovom području Mariju Čubeliću. Uz 15-ak projekata županije i županijske agencije RERA koje smo aplicirali na EU fondove, Županija i na ovaj način potiče razvoj drugih gospodarskih grana osim turizma, kako bismo postali privlačna destinacija modernim internetskim nomadima - kazao je u izjavi novinarima Blaženko Boban.

splitsko-dalmatinska županija Domagoj Maroević: Počinjemo graditi luku Sućuraj vrijednu 22 milijuna kuna

Voditelj županijskog projekta ICT Damir Brčić naglasio je da ovom konferencijom Županija želi poručiti lokalnim tvrtkama da dođu i upoznaju se s potrebama modernih turista te razvijaju suvremena tehnološka rješenja za turiste, što će svakako generirati nova radna mjesta, kako u turizmu tako i u IT sektoru.

- Dva su sveta cilja u razvoju Županije, a to je spajanje turizma i suvremenih internetskih tehnologija, dakle razvoj IT sektora kao industrije 21. stoljeća, te rasterećenje obale i priobalnih područja privlačenjem turista u ruralna područja, razvijajući turizam doživljaja u Zagori i rubnim područjima Županije. Zato ćemo na ovoj konferenciji upravo mi iz Županije voditi panel o tzv. storytellingu kako bismo našim poduzetnicima u turizmu približili mogućnosti kojima će privlačiti turiste izvan dosadašnjih, redovnih destinacija - kazao je Stipe Čogelja.

Mario Čubelić, vlasnik startup tvrtke Cezar.hr i jedan od organizatora ove konferencije zahvalio je županu i suradnicima na dugoj i izvrsnoj suradnji koja se nastavlja.

KULTURNO NASLIJEĐE Bivša stražarnica sad je palača turizma

- Iako je ovo tek druga konferencija ove vrste, već sada možemo reći da je ovo najveća i najuspješnija konferencija u Dalmaciji koja daje uvid u mogućnosti razvijanja novih oblika turizma u sinergiji s modernim internetskim tehnologijama - rekao je Čubelić te novinarima predstavio cijeli program dvodnevne konferencije koja će se održati u hotelu Radisson Blu u Splitu. 

Za koga je konferencija?

TNT Split 2109. okupit će vodeće stručnjake iz svijeta turizma i IT tehnologija koji će predstaviti trendove i rezultate istraživanja te najnovije tehnologije u turizmu, uključujući i trendove digitalnog marketinga u funkciji turizma budućnosti. Konferencija je namijenjena predstavnicima IT tvrtki,  hotelijerima, turističkim agencijama, online travel agencijama, startup tvrtkama, financijskim institucijama, kao i marketinškim stručnjacima i privatnim iznajmljivačima. 

Na konferenciji će biti govora i o razvoju cyber-turizma, novim tehnologijama u službi storytellinga, umjetnoj inteligenciji, destinacijskom marketingu, komunikacijskim strategijama u turizmu itd.

čuvat će turiste Korejska policija dolazi na Jadran

Generalni sponzor je Splitsko-dalmatinska županija, partner konferencije županijska Turistička zajednica, a prijatelj konferencije je HGK. Srebrni sponzori su Cambium Networks i Hrvatski Telekom.