Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
punionica za vozila na električnu energiju u Đakovu u funkciji

Vozači zadovoljni brzinom punjenja i lokacijom

Foto: Grad Đakovo
Punjenje traje 20 minuta i besplatno je

Atraktivni Mitsubishi plug-in hibrid spojen na punionicu vozila na električnu energiju u centru Đakova privlačio je proteklih dana pažnju prolaznika. Da je punionica postavljena krajem studenog prošle godine na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u punoj funkciji, potvrdio je i Zagrepčanin Nikola Brebrić, zatečen uz spomenuto vozilo.

Veliko priznanje klubu iz Piškorevaca, glasovi stigli i iz Brazila Najljepši nogometni grb u Slavoniji i Baranji ima ŠNK Ratar Piškorevci

– U Đakovu sam poslovno, a što se tiče punionice, jako sam zadovoljan, prvenstveno zbog toga što ih nema u svakome gradu i na svakom koraku u RH. Svakako je jako dobro i to što se radi o brzoj punionici – kaže Brebrić. Dodaje i da je vrlo jednostavno našao lokaciju punionice. Priključak je, kaže, bio u funkciji, a on se registrirao uz postojeću RFID karticu te napunio bateriju automobila.

– To je dokaz da vaš grad gleda prema budućnosti i radi na nečemu što će u budućnosti biti strateška infrastruktura. Isto tako, to je nešto što privlači turiste i putnike koji prolaze pokraj Đakova kroz Slavoniju autocestom. Vlasnici vozila na električni pogon planiraju punjenje kad kreću na put. Oni će na karti vidjeti da Đakovo ima punionicu i doći u vaš grad – zaključio je.

Podsjetimo, Grad Đakovo je prošle godine prijavio projekt za sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ostvario pozitivnu ocjenu te realizirao projekt i izgradio prvu brzu punionicu u gradu snage 50 kW na kojoj se istovremeno mogu puniti dva automobila s ukupno tri različita priključka.

Grad Đakovo donio paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima u pandemiji Poduzetnici ne plaćaju zakup gradskih poslovnih prostora, a roditelji dječji vrtić

Usluga je korisnicima dostupna 0-24, potpuno besplatno, za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta. Ovom punionicom Grad Đakovo se pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta niskougljične mobilnosti.