Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Investicija vrijedna 860 tisuća kuna

Vozni park Doma zdravlja obnovljen s 11 novih vozila

1/3
Foto: Zagrebačka županija
Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu u Samoboru je uručio župan Stjepan Kožić

Dom zdravlja Zagrebačke županije ima 11 novih vozila za potrebe patronažne službe, a njihova vrijednost nešto je manja od 860.000 kuna. Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu u Samoboru je uručio župan Stjepan Kožić.

Nastavlja se podjela nepovratnih potpora za europske projekte Gradovima i općinama u županiji oko dva milijuna kuna iz fondova EU

– Pet vozila namijenjeno je za ispostavu u Samoboru, a po jedno vozilo ispostavama u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Dugom Selu. Patronažna služba u najvećem dijelu obuhvaća brigu o starijim osobama i pružanje zdravstvenih usluga u njihovim kućama. Stanovništvo je nažalost sve starije, tako da patronaža ima itekako puno posla – rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Vozni park Doma zdravlja ZŽ-a raspolaže s ukupno 88 vozila, a nabavom novih vozila, ona najstarija se otpisuju.

Bespovratnih 750.000 kuna U Park šumi Stražnik uredit će se poučna staza

– Ulaganje u zdravstvo kroz nabavu nove opreme i vozila kontinuitet je u Zagrebačkoj županiji, a tome najbolje svjedoči činjenica da smo samo za potrebe patronažne službe u posljednje četiri godine nabavili 44 nova vozila ukupne vrijednosti gotovo tri milijuna kuna. Kontinuirano obnavljanje voznog parka naših zdravstvenih ustanova nije luksuz, već suštinska potreba i odgovornost da svim žiteljima osiguramo ravnomjernu dostupnost zdravstvenih usluga, vodeći pritom računa da naši zdravstveni djelatnici svoj posao obavljaju u sigurnim i ispravnim vozilima – istaknuo je župan Stjepan Kožić.