Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nastavlja se podjela nepovratnih potpora za europske projekte

Gradovima i općinama u županiji oko dva milijuna kuna iz fondova EU

Foto: Zagrebačka županija
Nepovratne potpore Novac je dodijeljen za 12 projekata, a njime će se sufinancirati gradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dr.

Gradnja reciklažnih dvorišta, projekti energetske obnove, sustavi vodoopskrbe i odvodnje i Wi-Fi hotspot točke samo su neki od pothvata koji će se ove godine financirati u gradovima i općinama iz Zagrebačke županije, i to iz sredstava Europske unije.

Distributivni centar dobiva jedinstven uređaj u Hrvatskoj Stiže stroj za sortiranje bobičastog voća vrijedan 1,6 milijuna kuna

Tako će Županija već ovog tjedna na adrese gradova i općina poslati ugovore o dodjeli nepovratnih potpora za 12 projekata vrijedna 1,94 milijuna kuna. Dio je to od ukupno 7,45 milijuna kuna osiguranih u ovoj godini za projekte gradova i općina koji će se financirati iz ESI fondova i programa EU.

Projekti se nastavljaju

Potpore u vrijednosti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica te općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko. Riječ je o projektima kojima će se sufinancirati gradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dr. Sveukupno 400.000 kuna dodijelit će se još općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hotspot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

Zagrebačka županija nastavlja s mjerama potpore u sektoru poljoprivrede Poljoprivrednicima 6,5 milijuna sad, a nakon rebalansa još 1,5 milijuna kuna

– Bez obzira na trenutačnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19, od iznimne je važnosti nastaviti s provedbom infrastrukturnih projekata na području županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima EU. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam da ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući na umu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Općine i gradovi te pravne osobe kojima je osnivač ili jedan od osnivača Zagrebačka županija ili jedinica lokalne samouprave s njezina područja, elektroničkom prijavom ove godine mogu ostvariti bespovratne potpore ukupne vrijednosti 7,45 milijuna kuna.

Projekt vrijedan 457.000 eura provodi se u suradnji s partnerima iz četiri države Podaci o katastrofama stizat će u moderni IT sustav

Za izradu dokumentacije

Novac se može dobiti za izradu projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na natječaje EU u 2020., nepovratne potpore za postavljanje hotspot točki, ali i za sufinanciranje izrade Strategija i provedbe projekata razvoja pametnih gradova na području županije.