Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požeški festival svih festivala

Vrhunska glazbena priča na nikad boljem Aurea festu

Aurea fest
1/7
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Posebnost festivala bilo je predstavljanje deset natjecateljica za lentu najgizdavije Šokice, koja je pripala Saneli Bunikić iz Siča

Dobre vibracije i nikad kvalitetniji i raznovrsniji program obilježili su ovogodišnji požeški festival svih festivala, Aurea fest 2018. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u bogatstvu folkorne tradicije, plesa i običaja, sevdahu, ali isto tako i u elektronskoj i popularnoj glazbi, hip-hopu, modi i nakitu. U gradu malih trgova i srednjovjekovnih uličica goste su dočekala mnoga iznenađenja poput uličnih svirača, gutača vatre, žonglera, performansera, fišijade i drugih, a zabavljala su ih neka od najpoznatijih imena hrvatske estrade.

Požega Zajedno prema EU Sporazum o suradnji Požege i Čapljine

Glazbena priča

Na Aurea Festu popularne glazbe prvi je put izvedeno 19 novih pjesama.

Dobro raspoloženi Požežani i njihovi gosti pljeskali su sjajnom Neni Belanu, Vanni, Miji Dimšić, Petru Graši, Damiru Kedži, ali i perspektivnim mladim snagama poput Bete Sudar, Jure Brkljače, Dominika Blaževca i drugih. Publika je uživala i u malom slavlju – Vanna je 1. rujna proslavila 48. rođendan pa joj je Marko Tolja u ime organizatora uručio rođendansku tortu. Bila je to vrhunska glazbena priča koja je visokom kvalitetom u svim segmentima pokazala kako su nova festivalska koncepcija i mlada festivalska ekipa predvođena energičnim i stručnim umjetničkim direktorom Damjanom Pirovićem upravo ono što Požega odavno zaslužuje.

– Vrlo sam zadovoljan, festival je definitivno opravdao svoje postojanje. Sve, od prekrasnih izvođača, velikih imena do vrhunske glazbe i tehnike bilo je na nivou. Uvjeren sam da će festival iz godine u godinu samo rasti – rekao je Pirović.

Festival koeografiranog folklora donio je pravi glamur, jer se u Požegu slilo doista ono najljepše u očuvanoj narodnoj tradiciji. Posebnost ovog festivala bilo je zanimljivo predstavljanje deset natjecateljica za lentu najgizdavije Šokice, koja je na kraju pripala Saneli Bunikić iz Siča.

Dobru zabavu ponudio je prvi Aurea urban fest, na kojemu su uz Brain Holydays i Justin’s Johnson nastupile i splitske hip-hop zvijezde TBF. Big Band Požega privukao je brojnu publiku, a Marko Tolja još jednom pokazao ljepotu svoga glasa u swing i jazz izvedbama. Na Zlatnim žicama Slavonije Požežani i njihovi gosti pjevali su s Najboljim hrvatskim tamburašima, koji su tom prilikom proslavili 30. obljetnicu postojanja, ali i sa Slavonskim lolama i dukatima, Borisom Ćirom Gašparcem i drugima.

Dobre vibracije

Za uspjeh Aurea festa najzaslužnije su bile Požežanke i Požežani, a zatim i kompletna ekipa organizacijskog odbora.

- Sa sedam dana festival smo smanjili na četiri, ali mislim da u ta četiri dana ima više kvalitetnih, dobro organiziranih i u mnogo čemu unaprijeđenih događanja. Moto su bile dobre vibracije, a one su ovom gradu uistinu potrebne – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Misno slavlje Misno slavlje Sv. Lovre svečano proslavljen u Požegi