Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požeška Glazbena škola

Vrijedno priznanje školi: Europska točka za darovite glazbenike

Škola je postala dio Europske mreže za podršku darovitima
Foto: POZEGA.HR
Europska mreža okuplja 25 centara za darovite te približno 400 točaka darovitosti iz 44 zemlje svijeta. U Hrvatskoj unutar Europskog talent centra djeluje 41 europska točka.

Požeška Glazbena škola nova je europska točka za darovite mlade glazbenike. Na taj način ona je postala dio Europske mreže za podršku darovitima. Kako ističu u školi, priprema i razvoj profesionalne karijere mladog glazbenika dugotrajan je i posvećen proces od predškolske dobi do prvog zaposlenja.

Grad Đakovo za školstvo izdvaja gotovo pet milijuna kuna Potporu iskoristilo 940 srednjoškolaca, u tijeku i natječaj za 148 stipendija

Kroz svoje neprekinuto pedesetogodišnje djelovanje, nastavnici i djelatnici u Glazbenoj školi Požega prepoznali su i pružali razne oblike podrške darovitim učenicima.

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska i Povjerenstva za procjenu kandidature za europske točke za darovite, požeška je škola primila certifikat i postala Europska točka za darovite (ETP), uključivši se tako u Europsku mrežu za podršku za darovite (ETSN).

Europska mreža okuplja 25 centara za darovite te približno 400 točaka darovitosti iz 44 zemlje svijeta. U Hrvatskoj unutar Europskog talent centra djeluje 41 europska točka.

Zajedničko ulaganje Zagrebačke županije i Općine Pušća u bolje uvjete školovanja Dogradnjom će Osnovna škola Pušća dobiti šest novih učionica i sportsku dvoranu

Nakon Glazbene škole u Varaždinu, Glazbena škola Požega, kao druga glazbena škola u Hrvatskoj, zaslužila je ovo vrijedno priznanje te će nastaviti promicati programe za darovite i u suradnji s ostalim europskim točkama i centrima za darovite razmjenjivati informacije, istraživanja i primjere dobre prakse.