Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Pozitivne turističke brojke

Za 20 posto skočio broj noćenja na području županije

Foto: Marko Banić
Manifestacije poput Večeri vina i umjetnosti mamac su za turiste

Turizam na području Osječko-baranjske županije i dalje bilježi rast. Rezultat je to sustavnog rada na proširenju turističke ponude, osiguravanju turističke infrastrukture te promociji ove kontinentalne destinacije, ističu u Županiji. Manifestacije poput Večeri vina i umjetnosti, Foodball festivala, Gator festa, Puta svile i Panonskog folklornog festivala polako se, ali sigurno upisuju na kartu važnih manifestacija u Hrvatskoj koje turisti rado posjećuju.

Međimurje na svjetskoj turističkoj karti 'Turizam razvijamo kao zelenu oazu u srcu Europe, čuvamo svoj identitet, autohtonost i povijest'

U prvih pet mjeseci broj turista skočio je za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok se broj noćenja povećao za gotovo 20 posto. Turisti sve češće ostaju i koji dan dulje nego što je to bio slučaj proteklih godina. Bilježi se i znatno povećanje broja ležaja, koji se tijekom posljednjih godinu i pol udvostručio, no zbog sve većeg interesa gostiju posebno u vrijeme vikenda, popunjenost smještajnih kapaciteta doseže gotovo 100 posto.

– Turizam kao gospodarska grana pokreće i razvoj poljoprivrede, jer gosti koji dođu u Slavoniju i Baranju žele kušati autohtonu, ekološku i domaću hranu. Naša su vina nadaleko poznata, pa u Slavoniji i Baranji zaista imate u čemu uživati. Kopački rit, dvorci, vinske ceste, biciklističke rute te osječki secesijski niz čine našu turističku ponudu jedinstvenom – navodi župan Igor Anušić.

Župani Marušić i Flego o regionalnoj suradnji Spojiti turizam i poljoprivredu Istre i Slavonije

Netom je završeno treće izdanje Dunav Art Festivala na području Vukovara, Kopačkog rita, Erduta i Iloka, a sredinom srpnja u osječkom je Kazamatu druga ovogodišnja Večer vina i umjetnosti - spoj glazbe, izložbi te vrhunske vinske kapljice.