Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA NPB-a POPOVAČA

Za bolje uvjete rada 8,5 milijuna kuna

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivo Žinić obišao je obnovljene objekte u pratnji ravnateljice popovačke bolnice dr. Marine Kovač

Dovršena je energetska obnova zgrada Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači. Obnovljene zgrade obišao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je u pratnji ravnateljice Bolnice dr. Marine Kovač.

Potpisani ugovori o bespovratnim potporama za obrte i poduzetnike Tri posto proračuna Županija izdvaja za poticaje u gospodarstvu

Bolnica je aplicirala na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije, a na natječaju su prošli i obavljeni su radovi na pet objekata.

– Sad su radovi gotovi i obnovljeno je pet objekata: tri su bolnički odjeli, objekt kuhinje te odjel prosekture, ljekarne i laboratorija – rekla je dr. Kovač.

Trošak radova je više od 8 i pol milijuna kuna, od čega su 60% nepovratna sredstva iz EU fondova, a ostatak iz županijskog proračuna.

Majur napokon dobio dostojni objekt za DVD Jedinstveni projekt – novcem iz fondova EU obnovili zgradu vatrogasnog društva

– Ovo je jedna od najvećih investicija u proteklih 20 godina u Neuropsihijatrijskoj bolnici. Ovo je nešto što će poboljšati kvalitetu rada i smještaj bolničkog osoblja – rekao je župan tom prilikom.

Ravnateljica i župan obišli su i Ravnik, objekt NPB-a Popovača u kojem je, zbog oštećenja u potresu, privremeno smješten Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja. Na ovoj lokaciji trenutačno se nalazi 17 odraslih psihički bolesnih osoba, štićenika Doma u Petrinji, a njih 61 je u Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” u Popovači.

Suradnja je odlična s petrinjskim Domom, istaknula je ravnateljica Kovač. U obližnjoj zgradi, također u sastavu objekta u Ravniku, traju radovi nakon čega će u njoj biti smješteni preostali štićenici petrinjskog doma.