Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Proslava

Za Dan grada Neno Belan, Mladen Grdović

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Mimohod je organiziran u suradnji s Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata

Mnoštvo glazbenih gostiju poput Nene Belana, Opće opasnosti i Mladena Grdovića uveseljavat će građane Bjelovara povodom obilježavanja do sada najsadržajnijeg Dana grada.

Miran Maričić i Dario Hrebak Postignuće člana Streljačkog društva Bjelovar 1874. Bjelovarac Miran Maričić ide na Olimpijske igre 2020.

Bogati program počeo je 20. rujna kada je udruga DOKUart održala neobičnu projekciju u koritu Gradskog bazena, a trajat će do 8. listopada. Tri udarna događaja, koji će privući velik broj ljudi, očekuju se tijekom vikenda od 28. do 30. rujna.

– Zbog objektivnih razloga Gradsku sjednicu smo morali zakazati za 28. rujna jer bi u subotu, kada službeno i jest Dan grada, bilo nemoguće dobiti sve uzvanike koje očekujemo. Ipak, Mimohod pobjednika održat će se u subotu, a organizirali smo ga u suradnji s Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Na Korzu je organiziran niz događaja, bit će 70 štandova te sve pozivam da dođu i uživaju kao i prošle godine – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Mimohod pobjednika održat će se po istom protokolu kao i prošle godine, a dolazak na spomen-područje Barutanu očekuje se nešto prije 11 sati, u subotu 29. rujna. Ovogodišnji novitet je okupljanje nakon Mimohoda u dvorištu Gradske uprave gdje će se kuhati grah, a svojevrstan uvod u proslavu bit će i utrka Fun Run s gotovo 300 sudionika koji će trčati gradskim ulicama.

Dino Tomić Dino Tomić preselio se kao 14-godišnjak s obitelji u Norvešku Bjelovarac s norveškom adresom naslikao portrete kraljevske obitelji