Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
potpisani ugovori

Za financiranje udruga grad osigurao 196.000 kn

Foto: Grad Garešnica
Potpisivanje ugovora o financiranju s predstavnicima udruga iz područja kulturno-umjetničkog amaterizma i ostalim udrugama građana

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovore o financiranju s predstavnicima udruga iz područja kulturno-umjetničkog amaterizma i ostalim udrugama građana. Riječ je o udrugama koje su se javile na raspisani gradski natječaj, a za njihov rad i manifestacije Grad Garešnica ove je godine osigurao 196 tisuća kuna, što je nešto manji iznos u odnosu na prošlu godinu kada je taj iznos premašio 200 tisuća kuna.

U tijeku su radovi na proširenju Ulice kralja Tomislava RADOVI Olakšan cestovni pristup novom vrtiću u Garešnici

Razlog tome je izostanak brojnih planiranih aktivnosti udruga u ovoj godini zbog pandemije koronavirusa. S ciljem poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma Pjevačkoj skupini Hrvatska žena odobreno je 16 tisuća kuna koje će ta udruga utrošiti za nastupe na području Grada i Županije, ali i izvan nje, Češkoj besedi Garešnica osigurano je osam tisuća kuna za nabavku narodnih nošnji i nastup u Češkoj, za rad Folklornog ansambla Zdenac u gradskom je proračunu osigurano 14 tisuća kuna, za KUD Graničar 18 tisuća kuna, za Garešničke mažoretkinje 14 tisuća kuna te za Gareški kulturni centar 10 tisuća kuna, što sveukupno iznosi 80 tisuća kuna.

PODIJELJENO VIŠE OD 70 UGOVORA Gradske udruge dobile novac za ovogodišnje projekte

Za manifestacije u kulturi na svom području Grad Garešnica osigurao je 46 tisuća kuna. Financirat će se i brojne manifestacije poput Ljeta u Bršljanici, „Katarinja” i ostalih. Grad Garešnica u ovoj će godini sa 70 tisuća kuna podupirati i razvoj civilnog društva.