Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poslovna zona Novska

Za industrijski kolosijek bespovratnih 2,8 milijuna

Industrijski kolosijek
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Interesa za ulaganje u zonu ima, a među zainteresiranima je i Grad Zagreb, čiji je gradonačelnik nedavno posjetio Novsku i tom prigodom najavio "pisma namjere" za poslovnu suradnju u zoni

Gradu Novskoj odobreno je 2,8 milijuna bespovratnih kuna iz europskih fondova za izgradnju industrijskog kolosijeka u Poduzetničkoj zoni Novska. Ostatak do 3,2 milijuna kuna, na koliko je procijenjen ukupni trošak gradnje, sufinancira se iz gradskog proračuna. Industrijski kolosijek, uz pripadajuću kolosiječnu infrastrukturu, iz ranžirnog dijela Kolodvora Novska ulazi u samu poduzetničkih zonu.    

Konid proces Novi investitor stigao u Novsku

- Geoprometni položaj Poduzetničke zone Novska i Grada Novske, kroz koji prolaze prometnice od europskog značaja, paneuropski željeznički prometni koridor kao i blizina autoceste A3, od velikog je značaja za razvoj grada i poduzetničke zone. Povezivanjem poduzetničke zone industrijskim kolosijekom u europski prometni sustav stvara se pozitivna investicijska klima, a Poduzetničku zonu Novska čini dodatno  konkurentnom za privlačenje izravnih domaćih i inozemnih ulaganja - naglasio je gradonačelnik Novske Marin Piletić. 

Slijedi donošenje Odluke o financiranju pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, potpisivanje ugovora i početak radova. Interesa za ulaganje u zonu ima, a među zainteresiranima je i Grad Zagreb, čiji je gradonačelnik nedavno posjetio Novsku i tom prigodom najavio "pisma namjere" za poslovnu suradnju u zoni. 

Otvoren dom za starije u Glini Izdvajanja za socijalnu skrb u 2019. Za naknade za treće i svako iduće dijete osigurano 600.000 kuna Osnovna škola u Novskoj Novska Obnovljena škola, radovi gotovi dva mjeseca prije roka