Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Riješena i dokumentacija za rekonstrukciju knjižnice

Za kulturu i informiranje više od 640 tisuća kuna

Foto: Radio Orahovica
Djelatnost Gradske knjižnice Orahovica, koja se može pohvaliti dugogodišnjim uspješnim radom i visokom kvalitetom usluga koje pruža ljubiteljima knjiga, financirana je s 335.614 kn

– U protekloj je godini Grad Orahovica za kulturu i informiranje izdvojio više od 600 tisuća kuna, točnije 644.374 kune – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin.

Stigli novi metalni spremnici za plastiku “Razvrstavanje komunalnog otpada postaje način života”

Najvažnija orahovačka kulturno-turistička manifestacija “Orahovačko proljeće”, koja je pretprošle godine proslavila 50. obljetnicu i koja redovito okuplja velik broj posjetitelja, lani je stajala 86.690 kuna. Za udruge u kulturi izdvojeno je 50 tisuća kuna, muzejsko-galerijska djelatnost financirana je s 10.090 kuna, a radijska djelatnost sa 150 tisuća kuna. Djelatnost Gradske knjižnice Orahovica, koja se može pohvaliti dugogodišnjim uspješnim radom i visokom kvalitetom usluga koje pruža ljubiteljima knjiga, financirana je s 335.614 kuna, a snimanje filma u povodu Dana grada stajalo je 11.980 kuna.

Pronatalitetna politika donosi rezultate Slavonski grad u kojem se više rađaju nego što umiru

– Zadovoljna sam koliko smo odvojili za taj segment života, ulagat ćemo i dalje. Uredili smo kompletan kat gdje se nalazi Radio Orahovica i nakon onog derutnog, zapuštenog i prljavog prostora uvjeti za rad dostojni su čovjeka. Riješili smo i dokumentaciju za rekonstrukciju novog prostora Gradske knjižnice. Činimo sve kako bi svi bili zadovoljni – rekla je gradonačelnica Petin. Ona je potvrdila kako je u proračunu za tekuću godinu, koji nije donesen, za kulturu i informiranje planirano 660.860 kuna.