Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PRIJAM SPORTAŠA

"Za laskavu titulu posebno su zaslužni naši sportaši"

NA TRGU Ante Starčevića u Osijeku podignuta je zastava Europske regije sporta
Foto: Osječko-baranjska županija
Svečani prijam sportaša u prostorijama Osječko-baranjske županije, Europske regije sporta

U povodu ostvarenih zapaženih rezultata u 2023. godini u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije održan je prijam vrhunskih sportašica i sportaša, nositelja kvalitete u sportu te predstavnika školskog i akademskog sporta.

Kako je Osječko-baranjska županija ove godine nositelj prestižne titule Europske regije sporta, uoči prijma je na Trgu Ante Starčevića u Osijeku podignuta zastava Europske regije sporta, a na samom prijmu ujedno je promovirana nova internetska stranica na tu temu. Na poziv Športske zajednice OBŽ-a i obnašatelja dužnosti župana Mate Lukića odazvali su se Patrik i Anton Lončarić, Marin Županović, David Šain, Robert Seligman, Borna Bilandžić, Antonio Krajinović te drugi sportaši, treneri i uzvanici.

– Ovo smo druženje organizirali u siječnju, a ne u prosincu kao prije, jer smo 2024. željeli početi upravo okupljanjem sportaša i sportskih djelatnika, s obzirom na to da nosimo laskavu titulu Europske regije sporta. Osobite zasluge za titulu imaju sportaši koji su svojim rezultatima i imenima promicali matične klubove, svoje obitelji, lokalne zajednice i našu županiju. Oduvijek smo ih pratili na njihovu putu, u skladu s financijskim mogućnostima, a ponekad i iznad toga, te ćemo isto činiti i u budućnosti – rekao je Mato Lukić.

Naglasio je kako su za OBŽ važni svi sportovi te se kontinuirano ulaže u sve kategorije, infrastrukturu, priredbe i natjecanja te školski i akademski sport.

Ove godine izdvajanja iz proračuna su povećana, a planiranih 400.000 eura utrošit će se na izgradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih objekata i terena. 

POBJEDNIKU natječaja Davoru Horvatu, koji je odabran između 13 najboljih prijedloga, pripala je nagrada od 2000 eura Razvojna politika i poticanje poduzetništva Digitalna tonska taktilna ploča najbolja poduzetnička ideja HEDONISTIČKA DESTINACIJA više nema ni tradicionalno nisku sezonu, onu ljetnu Predstavili se na turističkim sajmovima od Engleske, Nizozemske, Njemačke do Poljske Osječko-baranjska županija ponovno ruši turističke rekorde VAŽNOST sustava civilne zaštite pokazala se u protekloj godini u kojoj su Osječko-baranjsku županiju snašle brojne nedaće i izazovi Sastanak Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek U Regionalnom centru civilne zaštite održavat će se edukacije i usavršavanja