Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U suradnji s Udrugom OSI

Za logopetkinju koja putuje iz Zagreba u Kutinu Grad osigurao 150.000 kuna u proračunu

Usluge logopeda u Kutini trenutačno koristi 31 osoba
Foto: Grad Kutina
S prestankom projekta kojim se financirao rad logopeda u dječjem vrtiću, Kutina je ostala bez logopeda. Stoga je odlučeno potrebna sredstva osigurati iz gradskog proračuna, dok je Udruga OSI provela natječaj i osigurala prostor za rad.

Grad Kutina u suradnji s kutinskom Udrugom OSI i u 2020. godini pobrinuo se kako bi stanovnici grada Kutine imali mogućnost korištenja usluge logopeda.

DODIJELIO GRAD GAREŠNICA U poduzetničkom inkubatoru i logopedica

Osiguravaju nadstandard

Na početku godine, rečeno je, po prestanku projekta kojim se financirao rad logopeda te napuštanjem radnog mjesta logopeda u dječjem vrtiću, u Kutini nije ostao nijedan takav stručnjak koji bi bio na usluzi građanima. Stoga je Grad Kutina osigurao vlastita sredstva te je u suradnji s Udrugom OSI zaposlena logopetkinja koja sada svakodnevno putuje iz Zagreba do Kutine.

– Kako bismo i dalje osiguravali nadstandard u području zdravstva i socijalnih usluga, odnosno omogućili jednu uslugu koja je prijeko potrebna na našem području, izdvojili smo zato u našem proračunu 150.000 kuna. Pomoć Grada bila je neophodna s obzirom na velike liste čekanja, jer logopedi su na tržištu rada iznimno traženi, a tretmani neophodni, i to u vrlo kratkom roku. Kao Grad smo se potrudili i pokušali pronaći rješenje na korist najmlađih sugrađana, što smo i uspjeli. Nadam se kako ćemo i dalje imati dobru suradnju s našim udrugama kako bi omogućavali sve one sadržaje koji su potrebni građanima. Nadam se i kako će logopetkinja ostati duže u našem gradu te da ćemo imati dobru suradnju na korist naših najmlađih stanovnika – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Briga o sportašima u Zaprešiću Nakon logopedske uskoro dobivaju i sportsku ambulantu

Zadovoljstvo radom

Sandra Antunović, logopetkinja koja sada svakodnevno putuje iz Zagreba u Kutinu, izrazila je zadovoljstvo radom te istaknula kako je pristup logopeda svakoj osobi izrazito individualan.

– Trenutačno radim s 31 osobom od čega je samo jedna osoba punoljetna. Uskoro će iz tretmana izaći dvije osobe te će na njihovo mjesto doći druge dvije osobe kojima je potreban tretman logopeda – rekla je Sandra Antunović. Predsjednica Udruge OSI Jozefina Kranjčec zahvalila je gradonačelniku na pomoći i suradnji.

Kutina Europski dan logopedije U Kutini s djecom rade dva logopeda

– Osim logopeda, putem naše udruge djeluje i radna terapija te uz to nastojimo putem projekata zaposliti i fizioterapeuta kako bismo imali usluge rane intervencije u istoj zgradi. Tako bi te stručne osobe zajedničkim radom radile na napretku naših sugrađana i u budućnosti – rekla je Kranjčec.