Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja dobila novac

Za novo reciklažno dvorište 2,5 milijuna kuna

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Osim gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta provest će se informativno-obrazovne aktivnosti kojima će se educirati lokalno stanovništvo o načinima odvajanja otpada

Grad Sveta Nedelja sagradit će novo reciklažno dvorište, za što su dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Naime, još u lipnju ove godine Grad se prijavio na javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike za dostavu projektnih prijava Građenje reciklažnih dvorišta u sklopu OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, a prijavili su se s projektom kojim žele smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagališta.

Javni bicikli i reciklažno dvorište uskoro stižu u Dugopolje Općina u 2018. iz EU povukla 7,5 milijuna kuna Dogodine u ovo vrijeme novo reciklažno dvorište

Temeljem navedenog poziva Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 1. listopada donijelo je Odluku o financiranju projekta, a prema kojem stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85 posto.

Kako ukupna vrijednost projekta gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Grada Svete Nedelje iznosi tri milijuna kuna, to znači da je maksimalan iznos prihvatljivih troškova projekta iz kohezijskog fonda gotovo 2,5 milijuna kuna, a toliko im je i dodijeljeno.

U sklopu dobivenih bespovratnih sredstava financirat će se gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, usluga tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžba i vidljivost, kao i stručni i projektantski nadzor.

Mještani se boje da bi reciklažno dvorište moglo utjecati i na kvalitetu vode iz bunara Desna Martinska Ves Mještani protiv reciklažnog dvorišta

Osim gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta provest će se informativno-obrazovne aktivnosti kojima će se educirati lokalno stanovništvo o načinima odvajanja otpada te načinima njegova odlaganja, odnosno poticat će se korištenje reciklažnog dvorišta s posebnim naglaskom na predškolsku i školsku djecu s kojima će se provoditi posebne radionice.

Grad Sveta Nedelja također je osigurao bespovratna sredstva iz istog operativnog programa za informativno edukativne aktivnosti.

Konjička revija Održana 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija Imamo najljepše konje u kraju