Izbornik
Naslovnica Županije
Zagrebačka županija dodijelila sredstva za obnovu nakon potresa

Za obnovu tornja crkve u Velikoj Gorici dodijeljeno 645.000 eura

UGOVOR je župniku Norbertu Ivanu Koprivecu uručio zamjenik župana Ervin Kolarec
Foto: Zagrebačka županija
Crkva statički nije ugrožena pa smo mogli nastaviti s euharistijama. Zvonik je u svakom mjestu znak središta grada, ali i zvona koja trenutačno ne zvone pozivaju na svetu misu pa se veselimo i tome, da će ponovno zazvoniti – rekao je župnik Norbert Ivan Koprivec

Za obnovu tornja crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici župniku Norbertu Ivanu Koprivecu zamjenik župana Ervin Kolarec uručio je gotovo 645 tisuća eura vrijedan ugovor, dodijeljen putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije.

Zamjenik Kolarec, i sam župljanin ove crkve, istaknuo je kako se s više od 4400 obitelji koje gravitiraju ovoj župi raduje danu kad će crkva biti potpuno obnovljena.

– Zahvaljujem Vladi RH koja nam je oslobodila decentralizirana sredstva kako bi se obnovile sve zgrade javna namjene stradale u potresu – naglasio je Kolarec te dodao kako je na temelju javnog poziva do sada potpisano 75 ugovora u vrijednosti 16,5 milijuna eura, od čega su 23 ugovora u Velikoj Gorici. Najavio je skoro potpisivanje još dva ugovora i to za obnovu Područne škole Dubranec i Društvenog doma u Kozjači.

– Crkva statički nije ugrožena pa smo mogli nastaviti s euharistijama. Zvonik je u svakom mjestu znak središta grada, ali i zvona koja trenutačno ne zvone pozivaju na svetu misu pa se veselimo i tome, da će ponovno zazvoniti – rekao je župnik Norbert Ivan Koprivec.

Dodjeli ugovora nazočio i je i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je zahvalio Vladi RH i Zagrebačkoj županiji.

– Doznačavanje ovih sredstava ovome mjestu, koje iz milja zovemo velikogoričkom katedralom, puno znači za sve vjernike. Veseli da su sredstva, nakon razornog potresa, osigurana i za školu u Dubrancu i Stari grad Lukavec – rekao je Ačkar.

NA SVEČANOJ sjednici u Kazalištu Marina Držića uručene su nagrade za životno djelo, iznimna postignuća i za doprinos ugledu i promociji Županije Dubrovačko-neretvanska županija Plenković: ‘Županiju trebamo nastaviti cestovno povezivati’ STUDENTI RAČUNALSTVA Martin Cindrić i Branimir Frčko prezentirali su projekt Smart parking Bjelovar Savjetnik veleposlanstva SAD-a: Hrvatska je geotermalni lider u Europi, a Bjelovar prednjači U ŽUPANIJSKOJ vijećnici potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata udruga, za što je u blagajni Brodsko-posavske županije osigurano 145 tisuća eura Brodsko-posavska županija Projekti koji podižu kvalitetu života svih stanovnika županije