Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
MJERE U 2021. GODINI

Za poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva 300 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Sredstva za provedbu mjera iz ove odluke osigurana su u gradskom proračunu

Grad Požega donio je odluku o poticanju zapošljavanja i razvoja poduzetništva u 2021. Odlukom su utvrđeni način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj poduzetništva i obrtništva i to poticanjem zapošljavanja i osnivanja novih obrta i drugih slobodnih zanimanja.

Gradsko vijeće usvojilo odluku o ovogodišnjim laureatima Jelenku Topiću nagrada za životno djelo

Korisnici sredstava mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva te obrtnici i slobodna zanimanja sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Požege, koji nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Požegi kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja prema državi.

Poticaje za zapošljavanje nezaposlenih osoba mogu koristiti poduzetnici i obrtnici koji će zaposliti osobe s prebivalištem na području grada na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje 12 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva, uz uvjet da nisu bile zaposlene unatrag 30 dana.

PRIJAVE DO 19. OŽUJKA Umirovljenici će za Uskrs dobiti od 150 do 450 kuna

Za svaku novozaposlenu osobu dobit će jednokratni poticaj u iznosu od 5000 kuna te 12 mjesečnih poticaja u visini od 20 posto bruto plaće prema ugovoru o radu, a najviše do 1000 kuna mjesečno.

Poticaje za početak obavljanja djelatnosti mogu koristiti obrtnici koji će u ovoj godini započeti obavljanje registrirane djelatnosti, i to jednokratni poticaj u iznosu od 5000 kuna. Sredstva za provedbu mjera iz ove odluke osigurana su u gradskom proračunu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 300 tisuća kuna.