Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradsko vijeće usvojilo odluku o ovogodišnjim laureatima

Jelenku Topiću nagrada za životno djelo

Foto: Požega.hr
Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili i odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo Grada Požege je Jelenko Topić, novinar i društveni aktivist. Odluku o tome jednoglasno je donijelo požeško Gradsko vijeće.

SURADNJA GRADA NOVSKE I DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE Potpisan ugovor: Korak bliže novoj zgradi suda i katastra

Pokrenuo Kulenijadu

Kako se navodi u obrazloženju, Topić je dugogodišnji novinar Požeškog lista, dopisnik Večernjeg lista iz Požege, urednik Požeškog pučkog kalendara te suradnik tridesetak listova, agencija, radijskih i TV postaja. Pokrenuo je Kulenijadu, a bio je i među obnoviteljima festivala “Zlatne žice Slavonije”. Povelja humanosti ove će godine biti dodijeljena Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije za iznimnu upornost i dugogodišnji humanitarni rad, dok će kolektivne nagrade dobiti Odjel za liječenje bolesnika oboljelih od koronavirusa Opće županijske bolnice u Požegi te Poljoprivredno-prehrambena škola.

Na 26. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili i odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine.

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josića posjetila Novsku Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu

– Poslodavci koji bilježe pad poslovnih aktivnosti ili su ostvarili gubitak u poslovanju ili nisu pokrenuli poslovne aktivnosti zbog koronakrize oslobađaju se od plaćanja mjesečnih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine. Nadam se kako da uskoro staviti koronakrizu pod kontrolu te da je ovo zadnji put da naše poduzetnike oslobađamo od plaćanja zbog takvih razloga – obrazložio je gradonačelnik Darko Puljašić prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine.

Odluke vijeća

Vijećnici su većinom glasova usvojili i odluku o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine Visokom učilištu u Požegi, kao i rješenje o imenovanju aktualne ravnateljice Gradskog kazališta Požega Valentine Neferović na njezin treći mandat.

ZAVRŠETAK SE OČEKUJE NA JESEN Radovi na mjesnom domu u Velimirovcu vrijedni 9 milijuna kuna

S predloženog dnevnog reda skinuta je odluka o visini naknade za rad i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika koji dužnost obavljaju volonterski te prijedlog odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Požege.