Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 34 pregleda
Osiguran novac

Za potpore mladim poduzetnicima župan odobrio 230.000 kuna

radnici
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
U danom roku za potpore se prijavilo 88 poduzetnika od kojih je njih 73 ispunilo tražene uvjete

U proračunu Zadarske županije za 2017.godinu kao potpora malim poduzetnicima za dodjelu potpora za početak rada poduzetnika, dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, stručno osposobljavanje poduzetnika i njihovih zaposlenika te za dodjelu potpora poduzetništvu mladih i žena osigurano je ukupno 230.000 kuna, odlučio je župan Božidar Longin, priopćili su iz Zadarske županije.

Potpore za početak rada odobravaju se za refundaciju troškova otvaranja obrta ili trgovačkog društva, uređenje poslovnog prostora, nabavu opreme za osnovnu djelatnost, nabavu repromaterijala, izradu web stranice, izradu promotivnog materijala te nabavu informatičke opreme.

Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima odobravaju se za poboljšanje uvjeta rada  u radionici/poslovnom prostoru, financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata, edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.), troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama, izrada  promidžbenog materijala, stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/ umjetničkog obrta. 

Potpore za stručno osposobljavanje odobravaju se za majstorski ispit ili ispit za stručno osposobljavanje čije polaganje je propisano zakonom, usavršavanje u zanimanju, dopunska poduzetnička izobrazba (seminari, tečajevi i sl.) te informatičko obrazovanje. 

Potpore poduzetništvu mladih i žena  odobravaju se za poboljšanje uvjeta rada, financiranje nabave novih strojeva i opreme, edukacija vlasnika ili zaposlenika, sudjelovanje na sajmovima, izrada web stranice, izrada promotivnog materijala te nabava informatičke opreme. 

Korisnici potpore mogu biti mali poduzetnici i to obrtnici, d.o.o., j.d.o.o. i zadruge, upisani u odgovarajuće registre, čije je sjedište i  koji obavljaju djelatnost na području Zadarske županije a koji imaju najmanje jednog a najviše 10 (deset) zaposlenih i koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.