Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Za predsjednicu izabrana Terezina Orlić

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je najvažnije da surađuju i budu konstruktivni

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika konstituiran je novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić. Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije.

ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji kandidati za nagradu ruralnog turizma za 2021.

– Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvo svih građana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane – poručila je Terezina Orlić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije.

POTPORE ZA OČUVANJE POSLOVNE AKTIVNOSTI Malim i mikropoduzetnicima 2 milijuna kuna

– Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, konstruktivnost – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.