Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Za projekte socijalne skrbi i skrbi o mladima 1,5 milijuna kuna

Župan Zlatko Komadina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Razvojna agencija nepovratno je povukla i 17 milijuna kuna za svoj rad, čime si je osigurala financiranje do 2023. pa će svoje usluge lokalnim jedinicama davati besplatno

Primorsko-goranska županija (PGŽ)  raspisala je natječaj za financiranje programa i projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u sljedećoj godini te je za to osigurala 1,5 milijuna kuna.

Primorsko-goranska županija Na specijalističkom usavršavanju 51 liječnik doma zdravlja

Pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač je rekla da je natječaj namijenjen udrugama koje se bave mladima i skupinama socijalno ugroženih građana. Po programu se može izdvojiti najviše 120.000 kuna, ali su, dodala je, učinci kroz zapošljavanje stručnjaka i razvoj važnih programa i projekata znatno veći. Istaknula je primjer Škole mira u Mrkoplju, koji je pokrenut mali projekt, a iz fondova EU povukao je nepovratno čak sedam milijuna kuna.

Ravnatelj razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić izvijestio je da ta agencija ima projekata vrijednih više od 140 milijuna kuna, koji se financiraju iz europskih fondova. Agencija je nepovratno povukla i 17 milijuna kuna za svoj rad, čime si je osigurala financiranje do 2023. pa će svoje usluge lokalnim jedinicama davati besplatno.

Župan Zlatko Komadina je rekao da je županija u 2019. uspješno ostvarila sve planirane programe i aktivnosti. Kako je rekao, ovu su godinu obilježili štraj u školstvu te problemi u gospodarstvu.

Primorsko-goranska županija Dom zdravlja u protekle dvije godine obnovio vozni park s 36 novih vozila

- Premda u našoj županiji gospodarstvo ima pozitivne pokazatelje, zbog negativnih demografskih trendova, sve je izraženiji kadrovski deficit, i to je nešto što svakako zabrinjava. Kad je riječ o županiji, mi smo sve planirane projekte i aktivnosti uspješno realizirali u svim sektorima - istaknuo je Komadina.

Također je rekao da će početak 2020. u županiji obilježiti preuzimanje poslova i djelatnika Ureda državne uprave te da su sve pripreme obavljene.