Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
za gradove i općine

Za promet, ruralni razvoj i prijave na projekte 5 milijuna kuna

Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija
Bespovratnim potporama Zagrebačka županija osigurala je i 8,4 milijuna kuna za poduzetnike

Nakon što je u srpnju dodijelila 20,2 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede, prometa i komunalne infrastrukture, Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja dodatnih pet milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju dodatnih projekata i za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i tehničke pomoći za prijavu projekata na natječaje EU.

– Ovim dodatnim sredstvima broj projekata će i dalje rasti, kao i kvaliteta života na području županije – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Izbor Vinske kraljice Zagrebačke županije Mateja Hercigonja nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije Vodi vlastiti OPG još od osamnaeste godine, a vino joj je strast od djetinjstva

A od spomenutih pet milijuna kuna za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijelit će se 1,85 milijuna kuna, za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijelit će se 2,1 milijun kuna, a za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i prijave projekata na natječaje EU milijun kuna.

Kožić se osvrnuo i na 8,4 milijuna kuna koje je Zagrebačka županija dodijelila putem bespovratnih potpora za poduzetnike.

– Sve te projekte bilo bi teško realizirati kad se proračun ne bi ovako punio, a to se ostvaruje prvenstveno zahvaljujući našim poduzetnicima. Stoga smo i ove godine rebalansom proračuna osigurali dodatna sredstva tako da su svi oni koji su se prijavili na natječaj i zadovoljili kriterije dobili potporu – rekao je župan Kožić. 

Nagrađeni sportaši nagrade najboljima Vrhunski sportaši osnovnih i srednjih škola dobili priznanja i poklone