Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Humanitarna akcija ‘400 papuča’

Za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu Vir turizam donirao posteljinu

Foto: Općina Vir
Ovu humanitarnu akciju koja se provodi već drugu godinu organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne škole Vice Vlatkovića

- Psihijatrijska bolnica na Ugljanu bogatija je za veću količinu posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam kao donaciju predali zamjenik direktorice poduzeća Marino Rukavina i agencijski djelatnik Srđan Liverić.

Vir posjetio zadarski nadbiskup na poziv virskog župnika don Tihomira Vulina Nadbiskup Želimir Puljić: Pomažete obiteljima i ljudima da ostanu živjeti na otoku Viru

Ovu humanitarnu akciju koja se provodi već drugu godinu organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne škole Vice Vlatkovića – izvijestili su s Vira.

– Na ideju sam došla tijekom posjeta Psihijatrijskoj bolnici kada sam vidjela da se o nekim štićenicima nema tko brinuti, odnosno da im nedostaju razne potrepštine.

Nemaju više nikoga svoga, dok drugim ljudima rodbina donosi ono što im treba – rekla je Ivana Matković.

Njezina briga uskoro je, kako se navodi, zaživjela kao humanitarna akcija nazvana ‘400 papuča’, kojom se od prošle godine prikupljaju donacije za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Tako su se ove godine učenici Strukovne škole okupili u grupi na Facebooku 400 papuča te pozvali sve Zadrane i stanovnike Zadarske županije na donaciju najpotrebnijih stvari, poput sportskih trenirki, pidžama, papuča, posteljine i drugih potrepština.

Turistički sajam Poljaci će za dvije godine ostvarivati 100.000 noćenja

– Event menadžerica Vir turizma Darija Zrilić kontaktirala je gospođu Matković, a nakon odobrenja direktorice Vir turizma Kristine Perić, kombi s posteljinom došao je do zadarske škole u kojoj se prikupljaju donacije za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu.

– Ove smo godine prikupili znatno više potrepština nego prošle, jer je odaziv bio puno veći. Sudjelovali su učenici, umirovljenici i profesori iz naše škole, ali i mnogo drugih dobrih ljudi.

Dobili smo čak i televiziju – istaknula je Ivana Matković zadovoljstvo odazivom.

– Općina Vir i Vir turizam pomažu uvijek kada mogu i koliko mogu, pogotovo djeci, umirovljenicima, starijima i osobama o kojima se nema tko brinuti.

Živimo u vremenu kada nikomu nije lako, pa je ugroženim skupinama stanovništva potreban svaki oblik pomoći – poručio je pak zamjenik direktorice Vir turizma Marino Rukavina. 

Uspjeh na Prvenstvu Hrvatske Virske mažoretkinje osvojile tri zlatne medalje