Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija će dodijeliti bespovratna novčana sredstva

Za razvoj i unapređenje lovstva 31,8 tisuća eura, prijave do 15. listopada

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Zahtjevi za subvencije dostavljaju se na županijskom obrascu uz pripadajuću dokumentaciju, a rješavaju se prema redoslijedu prispijeća i do utroška sredstava predviđenih u proračunu.

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije objavio je javni poziv lovozakupnicima županijskih i državnih lovišta da podnesu zahtjeve za dodjelu subvencija za razvoj i unapređenje lovstva u 2023. godini.

Županija će dodijeliti bespovratna novčana sredstva za nabavu repromaterijala za sijanje remiza po lovnogospodarskoj osnovi, za nabavu kemijskih, mehaničkih i električnih pastira koji se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima, za održavanje postojećih i gradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (čeke, hranilišta) te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.

Za ovaj javni poziv u županijskom je proračunu osigurano 31,8 tisuća eura, a korisnici subvencije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta na području Brodsko-posavske županije. Županijska subvencija korisnicima se isplaćuje na žiro-račun, nakon obavljene radnje i dobivanja određene dokumentacije, odnosno nakon provjere, a najkasnije do 15. prosinca ove godine. Natječaj je otvoren do 15. listopada.

Zahtjevi za subvencije dostavljaju se na županijskom obrascu uz pripadajuću dokumentaciju, a rješavaju se prema redoslijedu prispijeća i do utroška sredstava predviđenih u proračunu.

Obrazac zahtjeva zainteresiranima je dostupan u sjedištu Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, P. Krešimira IV. br. 1, u uredu Lovačkog saveza u Slavonskom Brodu, Strossmayerova 15, kao i na mrežnoj stranici Brodsko-posavske županije www.bpz.hr – navodi se u pozivu.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu, Odsjek za poljoprivredu, na telefon 035/216-263.

ministar Fuchs u Sl. Brodu brodsko-posavska županija Obnova škola je prioritet, đaci za mjesec dana moraju sjesti u klupe afrička svinjska kuga Na istoku županije potvrđena zarazna bolest Afrička svinjska kuga u dvije općine, uzgajivači će dobiti odštetu za usmrćene svinje nevrijeme u Sl. Brodu BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Nezapamćeno nevrijeme poharalo županiju, građani saniraju štete