Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dva projekta na Danima turizma dobila velike potpore

Za razvoj turizma Zagrebačkoj županiji dodijeljeno 372.000 kuna

Foto: Zagrebačka županija
U ime Zagrebačke županije ugovore je s ministrom turizma Garijem Cappellijem u Iloku potpisao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Faša. Riječ je o projektu uređenja cikloturističkih odmorišta u Jaski te projektu upravljanja kvalitetom

Ovogodišnji su Dani hrvatskog turizma po mnogočemu posebni. Prvi su put, naime, održani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, i to u Slavoniji.

SURADNJA ŽUPANIJA U Vukovaru svečano otvoreni Dani hrvatskog turizma: 'Slavonija želi i može razvijati turizam'

Povećanje razine kvalitete

Osim niza edukativnih radionica, prezentacija i dodjela nagrada, ove godine na tom su događanju u Iloku potpisani i ugovori za razvoj javne turističke infrastrukture, među kojima je za dva projekta Zagrebačkoj županiji Ministarstvo turizma dodijelilo 372.000 kuna.

U ime Zagrebačke županije ugovore je s ministrom turizma Garijem Cappellijem potpisao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić.

Riječ je o projektu uređenja i opremanja cikloturističkih odmorišta na području grada Jastrebarskog ukupne vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, koji Zagrebačka županija provodi u suradnji s Gradom Jastrebarskim.

U sklopu projekta uredit će se cikloturistička odmorišta na tri lokacije – u parku Erdödy, na obroncima Plešivice i u Hrastju Plešivičkom – koje se nalaze neposredno uz osam označenih biciklističkih staza u duljini od 256 kilometara.

Ministarstvo turizma za taj je projekt odobrilo potporu u iznosu od 213.000 kuna.

eu fondovi Bespovratnih 20,7 milijuna kuna za projekte u Zagrebačkoj županiji

Druga potpora odnosi se na projekt upravljanja kvalitetom u turizmu u Zagrebačkoj županiji kojim se planira izraditi Studija upravljanja kvalitetom u turizmu kao podloga za integrirano upravljanje kvalitetom turističkog destinacijskog proizvoda.

Cilj je smanjiti jaz između kvalitete koju turisti očekuju i razine kvalitete koju je destinacija u mogućnosti isporučiti. Zagrebačka županija ovaj projekt vrijedan gotovo 200.000 kuna provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije i za njega je ovim putem dobila potporu u iznosu od 159.000 kuna.

Najveći turistički skup

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika, te se smatraju najznačajnijim godišnjim događajem takvog tipa u Hrvatskoj. Održavali su se od 2. do 5. listopada.