Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Zapošljavanje žena

Za "Slatino, zaželi" 3,6 milijuna kuna

Foto: Grad Slatina
Ugovor je potpisan u Ministarstvu rada

Dvadeset novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za odabrane projekte u okviru programa "Zaželi – program zapošljavanja žena" potpisano je nedavno u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu. Riječ je o projektima vrijednima više od 46 milijuna kuna na kojima će se zaposliti više od 200 žena. Priliku za rad dobit će tako teško zapošljive žene starije od 50 godina, koje će se brinuti o građanima starije dobi kojima je svaka pomoć dobrodošla.

projekt zaželi GRADOVIMA UKUPNO 4,3 MILIJUNA KUNA ZA PROVEDBU PROJEKATA ZA POMOĆ STARIJIMA Dugo Selo i Ivanić-Grad dio programa “Zaželi”

Ugovore je u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručila državna tajnica Majda Burić koja je korisnicima poželjela puno uspjeha u provedbi projekata. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, kojemu je uručen Ugovor o financiranju projekta "Slatino, zaželi". Gradu Slatini je za provedbu projekta "Slatino, zaželi" dodijeljeno 3,613.893 kune bespovratnih sredstava u stopostotnom intenzitetu potpore. Učinjeno je to prema Odluci o financiranju, temeljem Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.". Kad se usporede iznosi dodijeljeni u okviru programa "Zaželi" ostalim gradovima i općinama, kojih je bilo ukupno 20 na posljednjem potpisivanju, slatinskih 3,6 milijuna kuna jedan je od većih iznosa. Potpisnicima ugovora uskoro će se javiti projektni menadžer iz HZZ-a koji će biti osoba za kontakt u vezi s provedbom projekta.

Program Zaželi u Sisku pomaganje starijima i nemoćnima Novih deset zaposlenih žena u programu Zaželi