Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Više novca za sport

Za sportske udruge 600 tisuća kuna iz proračuna

Foto: orahovica.hr
Gradonačelnica Ana-Marija Petin još ranije je kazala kako i ove godine očekuje dobre rezultate, posebice u omladinskim kategorijama, jer Orahovica je oduvijek bila poznata kao mjesto odakle dolaze vrhunski sportaši

Orahovici su po pozivu predsjednika gradske Zajednice sportskih udruga Igora Hozića potpisani ugovori sa sportskim klubovima, čime je regulirano njihovo financiranje od Grada u 2019. godini.

Virovitičko-podravska županija U Slatinskom bazenu, sva djeca iz županijskih vrtića, uskoro će se 'oslobađati straha od vode'

Prema Hozićevim riječima, posao oko raspodjele sredstva za ovu godinu je završen, no tek slijedi kontrola sredstava koje su klubovi dobili u prvom dijelu godine. U Zajednici, naime, žele voditi brigu o svakoj potrošenoj kuni.

– Svim klubovima dodijeljena su veća sredstva u odnosu na 2017. godinu. Nadam se da nijedan klub više neće imati nikakvih problema oko završetka sezone. Svima smo dali mogućnost normalnog rada i to ćemo činiti dok god budemo tu gdje jesmo. Samim time očekujem puno dobrih rezultata – istaknuo je Hozić.

Nekoliko čelnika orahovičkih sportskih udruga izrazilo je zadovoljstvo potpisanim ugovorima.

Orahovica Potpisan ugovor između Grada i projektanta Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici

– Drago mi je da su Grad i Zajednica prepoznali naš rad. Sezonu ćemo završiti bez problema. Sukladno kriterijima, dobili smo 20 posto više sredstava – rekao je predsjednik Škole nogometa Papuk Orahovica Darijo Krmpotić

U proračunu za tekuću godinu Grad Orahovica je za financiranje sportskih udruga osigurao 600 tisuća kuna, 100 tisuća kuna više nego lani.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin još ranije je kazala kako i ove godine očekuje dobre rezultate, posebice u omladinskim kategorijama, jer Orahovica je oduvijek bila poznata kao mjesto odakle dolaze vrhunski sportaši.

Nastavak dobre suradnje gradova Orahovice i Slatine Učenici glazbene škole napokon dobili nov i lijepo uređen prostor